ROMÂNIA BREAKING NEWS

DW: Şeful spionajului german avertizează împotriva ambiţiilor militare ale Rusiei! Război informațional rusesc: slăbirea UE, diminuarea influenţei SUA, crearea unei falii între cele două!

DW: Şeful spionajului german avertizează împotriva ambiţiilor militare ale Rusiei! Război informațional rusesc: slăbirea UE, diminuarea influenţei SUA, crearea unei falii între cele două!

Preşedintele servicului german de informaţii externe (BND), Bruno Kahl, a lansat un avertisment dur referitor la ambiţiile militare ale Rusiei în UE scrie Deutsche Welle, citat de romaniabreakingnews.ro

Unii analiști cred că un asemenea alarmism convine Kremlinului scrie  Kahl, care a afirmat că BND a observat o modernizare şi desfăşurare „îngrijorătoare” a trupelor ruseşti în timpul recentelor manevre Zapad de-a lungul graniţelor ţărilor UE din zona baltică.

„În întreaga regiune militară din vest, dar şi în sud şi nord, capacitatea forţelor armate a atins noi dimensiuni”– Bruno Kahl

Şeful BND a subliniat că scopul Kremlinului este să ocupe din nou un rol de lider pe continentul european. „O parte a acestei strategii este slăbirea UE şi diminuarea influenţei SUA, precum şi (în special) crearea unei falii între cele două”, a spus Kahl.

„Trebuie spus în mod clar: în locul unui partener pentru securitatea europeană, avem în Rusia un potenţial pericol. Actorul politic mondial Rusia a revenit şi va fi un vecin incomod” a mai spus Bruno Kahl,  preşedintele servicului german de informaţii externe (BND)

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: