ROMÂNIA BREAKING NEWS

SBU l-a reținut pe traducătorul premierului Ucrainei pentru spionaj în favoarea Rusiei

SBU l-a reținut pe traducătorul premierului Ucrainei pentru spionaj în favoarea Rusiei

În Ucraina, ofițerii Serviciului de Securitate (SBU) au reținut un funcționar de rang înalt pentru activitatate „în interesul serviciilor secrete ale statului-agresor (Federația Rusă – n.red)”. Anunțul a fost făcut de către SBU, ieri-seara. Potrivit presei ucrainene, este vorba despre Stanislav Ejov, asistentul și traducătorul prim-ministrului Ucrainei, Vladimir Groisman, transmite deschide.md citat de romaniabreakingnews.ro

Conform SBU, Ejov a fost racolat de către serviciile secrete ruse în timpul unei deplasări de lucru. Funcționarul, după indicațiile coordonatorilor ruși, colecta, cu ajutorul unui echipament, informații despre activitatea structurilor de conducere ucrainene.

„Lucra ca un adevărat spion. Este un trădător și muncea cu mult zel, transmitea informația, fura documente, trăgea cu urechea, căuta informație printre colegi”, a declarat șeful SBU, Alexei Petrov.

Ejov a fost reținut la locul de muncă și i-a fost deschis un dosar penal în baza articolulu „trădarea patriei”.

SBU a publicat o fotografie pa Facebook unde funcționarul este încătușat și însoțit de către ofițerii SBU.

Stanislav Ejov era șeful protocolului și asistentul traducător al prim-ministrului Ucrainei Vladimir Groisman, unde se ocupa de traducere la întrevederi cu delegații străine. Anterior, acesta a lucrat la ambasada Ucrainei în SUA, dar și în administrația președintelui Ucrainei.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: