ROMÂNIA BREAKING NEWS

UE ar putea reintroduce interdicția de călătorie în spațiul european pentru liderii de la Tiraspol

Uniunea Europeană ar putea reitroduce interdicția de călătorie în spațiul comunitar pentru mai multe persoane din autoproclamata administrație de la Tiraspol. Această sancțiune va fi aplicată celor care îngreunează soluționarea problemelor rămase în legătură cu școlile moldovenești cu predare în grafie latină, situate în partea stângă a Nistrului. Declarația a fost făcută de către șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Dirk Shuebel într-un interviu pentru portalul epresa.md.

“Consiliul Uniunii Europene a eliminat interdicțiile de călătorie pe teritoriul UE impusă încă din 2003 asupra foștilor lideri politici din regiunea transnistreană a RM. Prin această măsură, Consiuliul Uniunii Europene recunoaște progresele negocierilor în format 5+2. Totuși, interdicția de călătorie ar putea fi reimpusă celor care îngreunează soluționarea problemelor rămase în legătură cu școlile moldovenești cu predare în grafie latină, de dincolo de Nistru”, a declarat Dirk Shuebel pentru sursa citată.

De asemenea, șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova se arată optimist în ceea ce privește soluționarea conflictului transnistrean și anunță că la sfârșitul lunii noiembrie urmează să aibă loc o întâlnire la Dublin în cadrul căreia să fie abordate mai multe subiecte privind situația politică și socială din Republica Moldova.

Moldova.ORG

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: