ROMÂNIA BREAKING NEWS

TRANSNISTRIA / Nina Ștanski:"Retragerea trupelor este lipsită de sens"

Nina Stanski

Nina Stanski

„Nu trebuie să uităm că procesul de reglementare este în desfășurare, iar conflictul nu poate fi considerat ca finalizat până când nu vom găsi o formulă finală de soluționare a acestuia. Trebuie să fim curajoși și să recunoaștem existența conflictului. În mare parte el este înghețat, însă el există”, a declarat ministrul afacerilor externe al Transnistriei, Nina Ștanski pentru  publicația „Komsomolskaia Pravda”

„Dacă există un conflict care amenință toată Europa, în astfel de cazuri retragerea trupelor este lipsită de sens. Suntem cu toții conștienți cum funcționează sistemul de relații internaționale. În cazul în care există o amenințare, probabil trebuie de mărit numărul de trupe”, a spus Ștanski, comentând creșterea armamentului în regiunea transnistreană.

Totodată, autoritățile de la Tiraspol consideră că „în prezent, ideea transformării operațiunii de menținere a păcii este una neconstructivă”, iar în procesul de negocieri se evită chestiuni politice. „Transnistria nu atinge chestiuni ce țin de statutul politic al regiunii, nici în cadrul consultărilor bilaterale cu Chișinăul, dar nici în actualul format „5 +2”, a mai spus așa numitul ministru al afacerilor externe al regiunii.

După părerea acesteia politica „pașilor mici” aduce rezultate. „Nu atât de multe câte ne dorim, nu atât de activ și rapid se implementează, însă rezultate există. Iar dacă există rezultate, chiar și mai mici decât cele pe care le-am stabilit la început, atunci această tactică este justificată”, a conchis Ștanski.

Moldova.ORG

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: