ROMÂNIA BREAKING NEWS

(ACTUALIZARE) Florinel Enache, unul dintre cei mai curajosi militari pe care i-am avut vreodata, s-a intors acasa. FOTO

(ACTUALIZARE) Florinel Enache, unul dintre cei mai curajosi militari pe care i-am avut vreodata, s-a intors acasa. FOTO

Eroul Florinel Enache a revenit ieri după un an de zile după internări succesive și operații multiple, în Germania și SUA,  ieri 15 mai a.c., pe pământ românesc, la Baza Militară 90 Otopeni.

Aici a fost întâmpinat în semn de maximă camaraderie și respect, de către însuși Ministrul Apărării Naționale – Mircea Dușa, care s-a alăturat grupului de militari romăni, camarazi care au dorit cu tot dinandinsul să îl aștepte la aeroport. Cheltuielile de spitalizare și operațiile au costat România  suma de 400.000 USD. Ministerul Apărării, a achitat o primă tranșă de 150.000 USD, urmând ca în scurt timp să achite o a doua factură către spitalele militare din SUA. Eroul miliitar român a fost decorat cu „Serviciul credincios pe timp de război” și avansat la gradul de plutonier adjutant.

Pe toată perioada spitalizării în străinatate, militarul erou și-a primit în totalitate drepturile materiale lunare, de care beneficia în timpul misiunii în Afganistan, respectiv suma de 2100 euro. Pentru invaliditătea căpătată în timpul misiunii în Afganistan, eroul Florinel Enache va primi lunar o pensie de 4.500 lei. De asemeni, Ministerul Aparării Naționale, prin grija Domnului Ministru Gheorghe Dușa și prin contribuția directă a Asociației Militare „Camarazii”, va primi un pat personalizat (electronic) ce va fi comandat în străinatate și care de asemeni va avea costuri foarte ridicate. Colegii militari ai eroului Florinel Enache au amenajat două rampe în curtea locuinței soției și a socrilor din comuna Gura Calitei. Ministerul Apărării Naționale în colaborare cu primarul satului, au nivelat, amenajat și asfaltat drumul comunal care trece prin fața locuiței familiei eroului, astfel încât acesta să poată să se folosească de căruciorul mobil.

Dorim multă sănatate eroului militar Florinel Enache și ne plecăm capetele în semn de respect făță de actul său de jertfă față de Țară și Națiunea Română  și îi dorim multă putere de viață și mult succes în viitoarele operații pentru punerea protezelor ce îi vor înlocui membrele amputate.

Suntem alături cu inima de militarul erou Florinel Enache și familia acestuia.

Dacian Dumitrescu

R.B.N.Press 16 mai 2013

ACTUALIZARE FOTO

Vizita ministrului apărării naționale, Mircea Dușa, la casa plutonierului adjutant principal Florinel Enache din comuna Gura Caliței, județul Vrancea – foto Toni Ene

Sursa: M.Ap.N.

385360_251928061613118_1039568610_n

405620_251928064946451_1308618206_n

– – –

15 mai

Florinel Enache, unul dintre cei mai curajosi militari pe care
i-am avut vreodata, s-a intors acasa. Are insa rani adanci, atat in suflet, cat si pe trup.

942269_251697394969518_665113040_n

A ramas fara o mana si si-a pierdut ambele picioare, dupa ce un dispozitiv improvizat a explodat sub el, in Afganistan.

Miercuri, a atins din nou pamantul romanesc, la un an si jumatate de la incidentul care l-a marcat cu brutalitate. Colegii de misiune i-au fost alaturi, iar ministrul Apararii si presedintele tarii l-au decorat pentru modul in care si-a facut datoria.

Plutonierul adjutant principal Florinel Enache a sosit pe Aeroportul Otopeni Militar, cu un avion Hercules apartinand US Air Force, el fiind intampinat de ministrul Apararii, Mircea Dusa, si de catre comandantul brigazii din Focsani, din care face parte.

Florinel Enache, ranit grav in 2012 in Afganistan, a sosit in Romania alaturi de sotia sa si baiatul sau, care i-au fost alaturi in perioada spitalizarii in SUA.

Totodata, au revenit in tara si doi medici, unul de la spitalul Militar din Bucuresti, iar celalalt fiind medicul de familie din Focsani, care s-au familiarizat in SUA cu situatia medicala a militarului roman.

Pe aeroport, Florinel Enache a fost intampinat de catre colegii sai din Brigada 282 Mecanizata „Unirea Principatelor” din Focsani, care au afisat doua banere mari cu insriptia „Bine ai venit, Florinel!”.

Florinel Enache a coborat din avion cu ajutorul unui scaun special pe care l-a ghidat personal cu mana dreapta, singurul membru care i-a mai ramas in urma incidentului din Afganistan.
La coborarea din avion, militarul Florinel Enache i-a salutat pe ministrul Apararii, Mircea Dusa, si pe comandantul Brigazii miltiare din Focsani folosind salutul militar cu mana dreapta la spranceana.

Cei prezenti pe aeroport au asistat la o ceremonie de decorare a militarului roman caruia i-a fost conferita Medalia nationala „Serviciul Credincios clasa I”, in urma decorarii acestuia de catre presedintele Traian Basescu.

Totodata ministrul Apararii, Mircea Dusa, i-a conferit militarului roman Emblema de Onoare a Armatei Romane in Semn de Razboi.

Dupa ceremonia de decorare, Florinel Enache a parasit aeroportul militar Otopeni cu o ambulanta, el deplasandu-se alaturi de sotie si de fiul sau la Spitalul Militar Central din Bucuresti, unde va avea loc o evaluare medicala.

23_Florinel_Enache_ObamaPresedintele Barack Obama l-a vizitat, in martie, pentru a doua oara pe Florinel Enache, la Walter Reed Military Center.
Plutonierul-adjutant Florinel Enache, din Batalionul 280 Infanterie, care apartine Brigazii de Infanterie Mecanizata Focsani, aflat in misiune in provincia Zabul, a fost grav ranit, in mai anul trecut, in urma exploziei unui dispozitiv artizanal.

Conform Monitorului de Vrancea, plutonierul-adjutant Enache are 45 de ani, locuieste in comuna Gura Calitei si este tatal unui baiat, elev la un liceu din Focsani.

militar-roman-grav-ranit-in-urma-unei-explozii-in-afganistan-11520712

REVENIREA ACASĂ

Plutonier-adjutant principal Florinel Enache, rănit în misiune în Afganistan în urmă cu un an, a revenit astăzi acasă.

În cinstea sosirii eroului a fost organizată o ceremonie militară în cadrul căreia plutonierului-adjutant principal Florinel Enache i-a fost înmânată Medalia Națională Serviciul Credincios – clasa I, cu însemn de război, pentru militari, conferită de președintele României, Traian Băsescu. Totodată, ministrul apărării naționale, Mircea Dușa, i-a conferit plutonierului-adjutant principal Florinel Enache Emblema de Onoare a Armatei Române cu însemn de război.

SURSA: stirileprotv.ro

SURSA FOTO: M.Ap.N / foto Valentin Ciobîrcă

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

One Comment

  • Adrian spune:

    Mor 10 romani ..traieste bine un american…..trist dar asta e concluzia unui razboi ce nu ne apartine. Americanii nu au venit cand i-am asteptat mai mult si ne-au lasat sub comunism, acum romanii mor pentru ei si le permitem sa ne exploateze tara (cazul Chevron).Romania=Tara condusa de tradatori in ultimii 24 de ani.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: