ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ungaria amenință Ucraina cu izolarea datorită legislației ce limitează drepturile minorităților

Ungaria amenință Ucraina cu izolarea datorită legislației ce limitează drepturile minorităților

Președintele comisiei parlamentare pentru afaceri externe al Ungariei Zsolt Neimet (foto szombat.org)  a spus în cadrul unei mese  rotunde  de la Budapesta, că „Ucraina ar trebui să suspende dezbaterea cu privire la proiectul său  de lege referitor la politica lingvistică   și să adopte o lege în conformitate cu standardele europene și care nu ar limita  drepturile minorităților naționale”, informează bucpress.eu citat de romaniabreakingnews.ro

Potrivit sursei ciatet, Zsolt Neimet susține, că proiectul de lege, care e  planificat să fie adoptat  în Ucraina, trezește îngrijorare, și că va limita utilizarea limbilor minoritare, chiar și în viața privată. El a menționat că Ungaria este împotriva acestui proiect de lege, care, afirmă el, creează o tensiune suplimentară creată de o altă lege – și anume Legea „Cu privire la educație”.

Potrivit parlamentarului maghiar, singura modalitate de a rezolva această problemă este ca Ucraina să prezinte proiectul de lege Comisiei de la Veneția și să aștepte ca aceasta să-și facă publică opinia până la adoptate.

„Izolarea nu poate fi în interesul Ucrainei, – a spus Neimet. – În cazul în care există o cale spre pace, cu  perspectiva integrării în Occident, acest deziderat  poate fi atins numai prin respectarea drepturilor, și, în special, a drepturilor minorităților”.

De asemenea, el  speră că în conformitate cu rezultatele primul tur al alegerilor prezidențiale din Ucraina, există motive pentru speranță  că Ucraina „poate alege propria sa cale în  relațiile internaționale“: să  soluționeze conflictele sale  geopolitice și să ctitorească astfel politica sa internă prin  respectarea drepturilor minorităților.

Neimet este convins că poziția Ungariei privind Ucraina are un sprijin semnificativ în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE). El a menționat că peste 80% din acest organism a sprijinit o rezoluție, care condamnă  Legea ucraineană a Educației  și a cerut Kievului să apeleze  la Comisia de la Veneția cu privire la această problemă.

Neimet și-a exprimat, de asemenea, speranța că această rezoluție nu va fi necesară după alegerile prezidențiale din Ucraina.

Recent, ministrului  de externe al Ungariei,  Petr Siyyarto s-a spus că în relațiile cu Ucraina „în prezent, nu există nici o speranță de progres cu regimul actual“.

Sursa foto:szombat.org

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: