ROMÂNIA BREAKING NEWS

COMITETUL ROMÂNO-AMERICAN PENTRU BASARABIA, DECLARAȚIE PENTRU MAREA ÎNTRUNIRE A DIASPOREI ROMÂNEŞTI

COMITETUL ROMÂNO-AMERICAN PENTRU BASARABIA, DECLARAȚIE PENTRU MAREA ÎNTRUNIRE A DIASPOREI ROMÂNEŞTI

COMITETUL ROMÂNO-AMERICAN PENTRU BASARABIA. DECLARAŢIE PREGĂTITĂ PENTRU MAREA ÎNTRUNIRE A DIASPOREI ROMÂNEŞTI DIN 10 AUGUST 2018.

Stimaţi compatrioţi români din ţară, de peste Prut, şi de pretutindeni!

Ne adresăm vouă în calitate de membri ai vechiului exil românesc care în prezent face legătura cu actuala diasporă românească. Precizăm că noi am fost şi am rămas exilaţi pentru că am părăsit ţara din motive politice şi pentru ca doleanţele noastre sunt încă neîmplinite. România rămâne înfeudată economic, tinerii sunt alungaţi în continuare din ţară, iar provinciile de peste Prut încă aşteaptă să revină la patrie. În contextul marei întruniri de la Bucureşti facem următoarele precizări:

Este greu pentru Românii din Diaspora şi din Exil să se organizeze la nivel internaţional din cauza distanţelor imense care ne despart şi din cauza manipulărilor la care suntem supuşi din ţară. În această situaţie, riscăm să devenim o masă de manevră a unor politicieni de la Bucureşti.

Subliniem că anumite structuri bine ascunse din ţară nu acceptă sub nici o formă organizaţii şi activităţi româneşti din străinătate pe care nu le pot controla.

În acest sens, Bucureştiul face tot ce e posibil şi inventează organizaţii fantomă pentru a le substitui activităţilor noastre şi pentru a prelua şi dirija diaspora.

Avem convingerea că între oamenii politici din ţară, cunoscuţi sau aflaţi în culise, se află şi persoane bine intenţionate care vor şi ele refacerea economică şi reunificarea politică a ţării. Asemenea persoane ar trebui să apeleze însă direct la liderii diasporei…

În sensul acestor premize…

Propunem ca această declaraţie să fie mediatizată şi citită public la marea întrunire de la Bucureşti.

Recomandăm totodată un dialog direct şi nemijlocit între noi şi liderii sau delegaţii de resort ai ţării.

Insistăm pentru alegerea unui număr corespunzător de români aflaţi în străinătate care să servească în viitorul parlament al ţării.

Numai împreună vom putea scoate România din actuala criză!

Comitetul Româno-American pentru Basarabia, organizaţie formată din membri ai fostului exil şi la care aderă mulţi refugiaţi tineri din diaspora de azi.

Nicholas Dima <http:///www.drdima.net>

Nicholas Buda, Neculai Popa, Lia Roberts, Valentin Țepordei… (5 August 2018)

Publicat de romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: