ROMÂNIA BREAKING NEWS

Video:Primul sens giratoriu suspendat, proiect de anvergură, unic în România, inaugurat cu o Hora Unirii a primarilor din R. Moldova

Video:Primul sens giratoriu suspendat, proiect de anvergură, unic în România, inaugurat cu o Hora Unirii a primarilor din R. Moldova

Primul giratoriu suspendat din România, o lucrare de infrastructură care a demarat în 2013 și a avut o întârziere de aproape un an în realizare, a fost inaugurat sâmbătă după-amiază, la ieșirea din Ploiești. 450 de primari din Republica Moldova au dansat Hora Unirii pe noul pod, informează Adevărul de Ploiești.

Proiectul este unic în România și este finanțat din fonduri europene. Costul lucrărilor se situează la aproximativ 79 de milioane de lei, din care numai trei milioane de lei este contribuția Consiliului Județean Prahova informa romaniabreakingnews.ro pe 19 februarie 2016.

Pasajul rutier suprateran are o rază exterioară de 51 de metri și o lățime de 11 metri. La finalizare, giratoriul va înlocui intersecția semaforizată existentă în prezent, deviind și separând fluxurile de trafic.

Pasajul rutier suprateran Paulesti este un proiect de anvergură, unic în România, având în vedere faptul că se dorește construirea unui sens giratoriu suspendat, care va înlesni „creșterea accesibilității către partea de nord a Polului de Creștere, în special către Spitalul Județean din municipiul Ploiești, prin realizarea pasajului rutier peste DN1B, în continuare DJ 102”

Primarii au ajuns la Ploiești cu o întârziere de aproape o oră față de ora stabilită, după ce au stat foarte mult la graniță. Ei a fost cei care au dat proba de rezistență a pasajului, prin traversarea în autocare, testele principale fiind realizate zilele trecute cu utilajele și mașinile de mare tonaj ale constructorilor. Primarii din R. Moldova au fost întâmpinați cu fanfară și steaguri și au dansat o Horă a Unirii pe giratoriul suspendat.

Cum arată giratoriul suspendat văzut din aer…

Video: SkySpirit – Pasaj Rutier Suprateran Paulesti. Decembrie 2015. Filmare aeriana /Pasajul rutier cu sens giratoriu suspendat peste DN 1B din zona de nord a orasului Ploiesti. Filmare aeriana cu stadiu de executie , decembrie 2015.

Publicat de Gabriel Negru – romaniabreakingnews.ro

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: