ROMÂNIA BREAKING NEWS

Exercițiu militar cu semnificație. Armata română și americană în marș prin Brașov spre Cincu

Exercițiu militar cu semnificație. Armata română și americană în marș prin Brașov spre Cincu

armata-romana_armata-americana_romaniabreakingnews

Aproximativ 400 de militari americani, din Batalionul 2 al Regimentului 2 Cavalerie al Armatei SUA, cu peste 80 de mijloace tehnice, vor participa, în zilele de 13 și 14 mai, la „Marșul Cavaleriei”, de la Baza militară Mihail Kogălniceanu (Constanța) la Centrul de instruire de la Cincu (Brașov).

„Marșul Cavaleriei demonstrează legăturile temeinice dintre Statele Unite ale Americii și România, puterea Alianței Nord Atlantice și importanța interoperabilității militare,” consideră reprezentanții Regimentului 2 Cavalerie, unitate care va participa la Cincu, la exercițiul „Sarmis 15”.

Joi, 14 mai, de la ora 15.00 la 18.00, în Brașov, publicul este invitat să asiste la ceremonia de bun venit din fața Bibliotecii Județene George Barițiu. Participanții vor putea viziona vehiculele americane și românești și vor avea ocazia să afle detalii despre posibilitățile unei cariere în cadrul Armatei României.
Puteți urmări Marșul pe rețelele de socializare cu ajutorul  hashtag-urilor  #‎OperationAtlanticResolve ‬ ‪#‎CavalryMarch‬ ‪ #‎MarsulCavaleriei‬

2nd Cavalry Division Romania

Vehiculele militare care participă la „Marșul Cavaleriei” vor fi împărțite în mai multe grupuri pentru a reduce pe cât posibil blocajele în trafic. Ele se vor deplasa de la Mihail Kogalniceanu prin Hârșova, Slobozia, Ploiești, Sinaia și Brașov pentru a ajunge la Cincu. Pe itinerariul de deplasare vor exista temporar unele restrucții de trafic, de care vă rugăm să țineți cont.

Miercuri, 13 mai, între orele 15.30 și 19.00, Mall-ul Shopping City din Ploiești va găzdui o ceremonie de bun venit. Publicul este invitat să participe și să interacționeze cu militarii care participă la marș. La baza sportivă Decathlon, vor fi organizate un meci de fotbal între militarii americani și cei de la Baza 2 Logistică „Valahia” din Ploiești și o partidă de baschet cu elevi ai Colegiului Național Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza.

Joi, 14 mai, de la ora 10.00 la 11.30, militarii americani și români vor omagia, la placa comemorativă de la intrarea în orașul Sinaia, memoria piloților americani căzuți în cel de-Al Doilea Război Mondial. De asemenea, ei vor depune coroane de flori la monumentul Eroilor din Piațeta Vulturii Libertății. Publicul este invitat să participe.

Tot joi, 14 mai, în intervalul orar 15.00 la 18.00, la Brașov,  publicul este invitat să asiste la ceremonia de bun venit organizată în Piața Bibliotecii Județene „George Barițiu”. Participanții vor putea viziona vehiculele americane și românești și vor avea ocazia să afle detalii despre posibilitățile unei cariere în cadrul Armatei României.

1.500 de militari din Canada, Marea Britanie, România și SUA, cu aproximativ 200 de mijloace de luptă, vor participa, în perioada 15 mai – 6 iunie, la exercițiul multinațional de instruire prin simulare reală și cu trageri de luptă „Sarmis 15”, în garnizoana Brașov și la Centrul de Instruire pentru Luptă al Forțelor Terestre din Cincu.

Cu siguranță că în Ploiesti, Sinaia si Brasov, trupele americane care vor mărșălui alături de cele române vor fi aclamate la fel cum ar fi facut-o bunicii noștri, care i-au așteptat pe americani atâția zeci de ani și au fost martori dar și parte din dramele nesfărșite care s-au abătut asupra neamului românesc dinspre Est.

O întrebare retorică? De ce tocmai un marș din Constanța spre Cincu prin Brașov ?

Cincu_spre_tinutul_secuiesc

O publicație germană, Der Freitag, citată de știripesurse.ro, sesizează pericolul secesiunii maghiare din Transilvania, articolul cu pricina identificând lupta pentru autonomie a maghiarilor ca fiind ”următorul conflict separatist din Europa”. Sper că nimeni nu va spune că și jurnaliștii germani sunt șovini sau în campanie electorală și de aceea au descoperit pericolul reprezentat de agitația secuiască.

Cu siguranță România are alte probleme decât steagurile secuiești. Totuși, UDMR a transformat obsesia acestora într-o preocupare națională din cauza semnificației lor evidente: negarea statului român național unitar și înlocuirea lui cu alte forme de autoritate, pe baze etnice. Iată de ce am depus la Parlament o lege care nu este împotriva steagurilor secuiești, ci împotriva creării unui stat secuiesc în România.

Politicienii maghiari ne-au impus agenda lor falsă până la punctul la care să nu reacționăm ar fi trădarea interesului național. Vorbim de steaguri pentru unitățile administrativ-teritoriale? E vorba de fapt de un pas înainte al UDMR spre autonomie teritorială. Vorbim de drepturile minorităților? Din nou, e vorba de privilegierea comunității maghiare dar nu din punct de vedere al drepturilor reale și egale cu ale românilor, ci al controlului politic asupra unei dorite enclave etnice. Nu am făcut o obsesie din politica maghiară, ci politica maghiară lucrează obsesiv pentru distrugerea statului român, fie că vrem noi să observăm sau nu.

paramilitari-unguri

Membrii grupării paramilitare Frontul Național Maghiar din Ungaria

Iată de ce, propunerea unei legi în Parlamentul României pentru a interzice steagurile cu caracter etnic este doar o reacție firească la strategiile murdare ale UDMR care vrea să strecoare sub titulatura steagurilor unor unități administrativ-teritoriale afișarea unor însemne etnice, cu trimitere directă spre enclavizare. Steagul nu e un simbol oarecare. Ai arborat un steag pe o clădire oficială, ai însemnat acel teritoriu cu o anumită suveranitate. Dacă permitem afișarea însemnelor secuiești pe instituțiile României de oriunde ar fi ele, înseamnă că acceptăm o dublă suveranitate, adică cea a unei enclave etnice pe lângă cea a României. Cum e cu putință măcar să luăm așa ceva în considerare? Atunci hai să arborăm și steagul Rusiei în Moldova (se vor găsi argumente dacă se dau fonduri în acest sens, ca în Transilvania), al Bulgariei în localitățile de la sud, al Serbiei în Banat și atunci vor ști toți cât de generos este statul român în a-și ceda suveranitatea: numai cine nu vrea nu-i trage pământul de sub picioare!

Să mai spunem că aleșii locali ai maghiarilor afișează de multe ori steagul secuiesc fără cel al României, acesta din urmă fiind înlocuit, eventual, cu cel al Ungariei? Ce dovadă mai vreți că în arborarea steagurilor secuiești este vorba de negarea statului român prin inventarea unui teritoriu scos de sub legea suveranității sale? Toate celelalte povești cu dreptul la identitate și la simboluri culturale sau regionale sunt pentru adormit copiii, este vorba clar în acest caz de ”dreptul” la rapt teritorial.

Ultima dovadă și argumentul final al justeții legii pe care am propus-o este nonșalanța cu care Sogor Csaba, altfel europarlamentar al României și candidat cu șanse sigure pentru un nou mandat în PE, defilează la Bruxelles sub stindardul secuiesc, fără tricolor. Ce vrea să transmită acest membru de vază al UDMR dacă nu faptul că el reprezintă un alt stat (chiar dacă acesta încă nu există) și că nu recunoaște România? Vrem să-i permitem să continue negarea României tocmai de la tribuna oficială a forului european amintit sau vrem ca europarlamentarii României să aibă măcar decența de a a avea drapelul tricolor pe birou? Dacă nu cumva cerem prea mult…

Și o remarcă de încheiere: afișarea steagurilor etnice maghiare în Transilvania, alături de cele ale Ungariei (pentru că aleșii locali maghiari nu se pot abține să nu-și dezvăluie afilierea reală și unde e centrul lor de comandă, mai ales că mai toți au deja și cetățenia statului vecin), reprezintă o invitație la superba propunere a lui Tokes ca Ungaria să fie protectorul zonelor în care locuiesc maghiari, o denumire politicoasă pentru anexare. Cu toate derulările din Est, unde drepturile minorităților se transformă rapid în anexare succesivă de teritorii, chiar vrem să ne vedem anexată o parte din țară? Atunci liber la steaguri secuiești, la limba maghiară oficială și la toate pretențiile UDMR.

Orban, reașezat pe cai mari în Ungaria, abia așteaptă, mai ales că și prietenul său de la Moscova i-ar acorda toată susținerea și experiența în acest domeniu.

Editor – Gabriel Negru /Surse: newsbv.ro, radu-tudor.ro,  bogdandiaconu.ro, frontpress.ro prin romanibreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: