ROMÂNIA BREAKING NEWS

Comandamentul NATO de la Napoli se mută la Cincu

Comandamentul NATO de la Napoli se mută la Cincu

Comandamentul intrunit al NATO, care are sediul la Napoli, se va muta in comuna Cincu. Este doar un exercitiu programat, a explicat seful acestui comandament, amiralul Mark Ferguson citat de News Brașov și preluat de romaniabreakingnews.ro

Pentru prima data in istorie, o asemenea structura a Aliantei se afla pe teritoriu romanesc. Intre timp, oficialii au anuntat ca scutul de la Deveselu va deveni operational pana la sfarsitul acestui an.

“Aceasta dizlocare va reprezenta prima data cand un comandament de forte reunit va fi in Romania“, a spus amiralul.

Amiralul Mark Ferguson, seful Comandamentului Aliat Intrunit de la Napoli, spune ca este un test pe care NATO il face pentru a vedea cum reactioneaza comandamentul in momentul in care controlul este predat din Napoli la Cincu.

Testul are loc in acelasi timp cu un exercitiu NATO de anvergura, care se desfasoara in judetul Brasov. 1.000 de militari din 21 de state vor participa la aplicatia care trebuie sa demonstreze ca Alianta poate raspunde oricand unor provocari in regiune.

Odata cu exercitiul din Romania, si in alte state NATO din regiune se desfasoara operatiuni similare, pentru a arata ca Alianta poate sa actioneze independent in mai multe zone, in acelasi timp.

Ministrul Apararii roman a explicat ca armata isi creste capacitatea de lupta progresiv, pentru a raspunde cererilor NATO. A mentionat si ca scutul de la Deveselu este aproape gata.

“Obiectivele din aceasta baza vor deveni operationale spre sfarsitul acestui an“, a spus Mircea Dusa.

Asta inseamna ca la Deveselu vor fi dizlocati 200 de militari, care vor asigura paza si functionarea bazei si vor putea sa manevreze cele 44 de rachete defensive care vor fi instalate acolo. Acestea ar fi costat peste 500 de milioane de dolari.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: