ROMÂNIA BREAKING NEWS

Diapora R. Moldova protestează în continuare față de rezultatele alegerilor. La Chișinău proteste eșuate!

Diapora R. Moldova protestează în continuare față de rezultatele alegerilor. La Chișinău proteste eșuate!
Cetățenii moldoveni din Franța au ieșit în stradă pentru a-și spune păsul. Cu zeci de drapele și pancarte diaspora a protestat la renumitul Tour Efielle. Protestatarii adunați au scandat „Alegeri fraudate!”, „Vrem o țară cu drepturi egale, dar nu coruptă!”, declarând că viitorul Republicii Moldova este în uniunea Europeană.

diaspora_rmoldova_paris
Și în orașul italian  Mestre diaspora moldoveană a cerut în continuare anularea turului II al scrutinului prezidențial. Cu drapele în mâini, au spus că votul diasporei contează.
diaspora_rmoldova_italia

La Chișinău proteste eșuate!

Duminică 20 noiembrie organizația unionistă Tinerii Moldovei nu a reușit să adune în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău doar aproximativ o sută de oameni. Numărul atât de mic a fost o problemă recunoscută și de către organizatorii manifestației.

„Stați acasă. Vom avea patru ani un președinte socialist pe Igor Dodon pentru că nu ne putem organiza într-o acțiune de protest. Suntem puțini, suntem prea puțini în aceasă zi”, a declarat președintele Mișcării Civice Tinerii Moldovei, Anatol Ursu.

Revendicările cerute de protestatari  sunt  anularea rezultatelor turului doi, reorganizarea alegerilor celui de al II-lea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale și demisia președintelui Comisiei Electorale Centrale. La protest manifestanții au purtat drapelul Republicii Moldova și al României. Manifestații de protest față de modul cum au decurs alegerile au avut loc și-n diasporă.

După eșecul Maiei Sandu în alegeri, vicepreședintele Partidului DA, Liviu Vovc, dar și un alt activist al formațiunii, Alexandru Cozer, au criticat dur acțiunile Maiei Sandu, dar și ale reprezentanților organizațiilor teritoriale ale Partidului Acțiune și Solidaritate. Fără partid, fără acoperire media, fără NIMIC… pe ce ați contat. Pe facebook?”, o întreaba retoric Liviu Vovc pe Maia Sandu după încheierea turului al II-lea de scrutin.

Raisa Țurcan / Chișinău / romaniabreakingnews.ro

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: