ROMÂNIA BREAKING NEWS

Sâmbăta Neagră… 9+32=41

Sâmbăta Neagră… 9+32=41

Bilanțul tragediei din Colectiv a ajuns la 41 de morți, după ce nouă persoane și-au pierdut viața în cursul zilei de sâmbătă. Doi pacienți de la Spitalul de Arși au murit la primele ore ale dimineții, apoi fiind anunțat un nou deces la Spitalul Universitar. În următoarele ore, secretarul de stat Raed Arafat a anunțat că doi pacienți dintre cei transportați în Olanda au decedat, după aterizare. În următoarele ore au mai murit patru persoane, două de la Spitalul Floreasca, un tânăr de la Spitalul de Arși și o tânără internată la Spitalul ”Bagdasar”.

UPDATE 20:48 – Încă doi răniți au murit

Bilanțul persoanelor decedate în tragedia de la Clubul Colectiv a ajuns la 41, după ce sâmbătă seară au murit o femeie care era internată la Spitalul ”Floreasca” din Capitală și o alta internată la Spitalul ”Bagdasar”.

Surse medicale au declarat pentru MEDIAFAX că de la Spitalul Floreasca a murit Elena Toader, care avea 30 de ani. De la Spitalul ”Bagdasar Arseni” a decedat o tânără de 25 de ani, Mavi Sterian.

Potrivit surselor citate, cele două tinere erau în stare critică, având arsuri pe suprafețe mari din corp și arsuri ale căilor respiratorii.

UPDATE 15:45 – Numărul deceselor a ajuns la 39, un alt rănit în incendiul din Colectiv a murit la Spitalul de Arși

Un alt bărbat rănit în incendiul din clubul Colectiv a murit, la Spitalul de Arși, numărul celor care și-au pierdut viața în tragedie ajungând la 39, dintre care șapte au decedat sâmbătă, cinci în spitale din Capitală și doi în Olanda, unde au fost transferați.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri, Adrian Stănculea, a declarat, pentru MEDIAFAX, că cel de-al treilea bărbat care a decedat sâmbătă în unitatea sanitară era în stare gravă, având arsuri pe o suprafață mare din corp și arsuri de căi aeriene.

Potrivit unor surse medicale, bărbatul care a decedat se numește Alexandru Chelba și avea 33 de ani. Acesta este al treilea rănit în incendiul din clubul Colectiv care a murit sâmbătă în Spitalul de Arși.

Ceilalți doi pacienți decedați la Spitalul de Arși – Daniel Ciobanu (39 de ani) și Ionuț Cosmin Popescu (32 de ani) – aveau arsuri pe suprafețe mari din corp și arsuri de căi respiratorii.

Daniel Ciobanu a fost internat, în 30 octombrie, cu arsuri pe aproximativ 50% din suprafața corpului. Acesta trebuia să fie transferat joi, la un spital din Israel. Vineri, reprezentanții Spitalului de Arși, întrebați despre Daniel Ciobanu, au declarat că acesta este în stare foarte gravă și a necesitat traheostomie de urgență.

Daniel Ciobanu, chitaristul trupei Prea Târziu, era în 30 octombrie în clubul Colectiv pentru a filma concertul trupei Goodbye to Gravity. Acesta avea 39 de ani, era tatăl a doi copii și se ocupa și de producție audio-video, potrivit cumnatului acestuia, Andrei Ciobanu.

Ionuț Cosmin Popescu avea arsuri pe 70 la sută din suprafața corpului și era de o săptămână în comă indusă. În 30 octombrie, Ionuț Popescu era în clubul Colectiv împreună cu prietena lui, care a murit în acea seară.

UPDATE 12:26 – O persoană rănită în incendiul din Colectiv a murit la Floreasca, numărul deceselor a ajuns la 38

O altă persoană rănită în incendiul din clubul Colectiv a murit, sâmbătă, la Spitalul Floreasca, numărul celor care și-au pierdut viața în tragedie ajungând la 38, după ce doi pacienți au decedat la Spitalul de Arși, un altul la Spitalul Universitar, iar doi au murit în Olanda, unde au transferați.

Reprezentanții Spitalului Floreasca au declarat, pentru MEDIAFAX, că unul dintre pacienții internați în unitatea sanitară în urma incendiului din clubul Colectiv a decedat din cauza arsurilor grave de pe corp și a arsurilor de căi respiratorii.

UPDATE – Arafat: Doi dintre pacienții răniți în incendiul din Colectiv transportați în Olanda au decedat

Doi dintre cei opt pacienți răniți în incendiul din clubul Colectiv care au fost transportați, sâmbătă, în Olanda au decedat, unul în ambulanță spre spital și un altul la spitalul din Rotterdam, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat.

Secretarul de stat Raed Arafat a spus, în conferința de presă de la Palatul Victoria, că cei doi pacienți care au decedat erau printre cele opt persoane transferate, cu o aeronavă militară, de la spitale din Capitală la spitale din Olanda.

Printre cei doi pacienți decedați se află o tânără italiancă (20 de ani), care după incendiul din clubul Colectiv fusese internată la Spitalul SRI „Agrippa Ionescu”.

Raed Arafat a precizat că în aeronava care a plecat din Capitală spre Rotterdam, Olanda, erau opt pacienți, dintre care cinci intubați și trei neintubați, iar în avionul care a plecat spre Bruxelles, Belgia, trei pacienți erau intubați și ventilați mecanic, iar alți cinci erau neintubați.

Secretarul de stat a precizat că avionul spre Rotterdam a decolat primul, iar la sosise a primit mesaje că toți pacienții sunt bine, însă ulterior a fost informat că starea a doi pacienți s-a agravat.

Unul dintre pacienți a intrat în stop cardiorespirator în ambulanță, un medic din România care însoțea pacienții a continuat resuscitarea până la spitalul din Rotterdam, iar de aici a fost preluat și resuscitat în continuare, însă fără succes, a adăugat Raed Arafat.

Celălalt pacient a intrat în stop cardiorespirator după ce a ajuns la spital, unde s-a încercat resuscitare, însă nu s-a mai reușit salvarea acestuia, a mai spus Raed Arafat.

UPDATE 11:04 – Un bărbat rănit în incendiul din clubul Coleciv a murit la SUUB, numărul deceselor a ajuns la 35

Un bărbat rănit în incendiul din clubul Colectiv a murit, sâmbătă, la Spitalul Universitar de Urgență București, a declarat pentru MEDIAFAX managerul unității sanitare, Cătălin Cîrstoiu, numărul persoanelor care și-au pierdut viața în tragedie ajungând astfel la 35.

Managerul Spitalului Universitar de Urgență București (SUUB), Cătălin Cîrstoiu, a spus că bărbatul care a decedat sâmbătă era în stare critică. La Spitalul Universitar este internată și soția acestuia, care a fost detubată recent, după ce mai multe zile a fost în stare gravă.

Cătălin Cîrstoiu a precizat că bărbatul care a decedat avea arsuri grave, după ce, în urma incendiului din clubul Colectiv, s-a aruncat peste soția sa ca să o salveze.

Bărbatul se numește Ionuț Maior și avea 27 de ani, iar soția acestuia, care a rămas internată la SUUB, are tot 27 de ani.

UPDATE 10:20 – Două persoane, internate la Spitalul de Arși, au murit

Tot sâmbătă au murit alți doi bărbați răniți în incendiul din clubul Colectiv, care erau internați la Spitalul de Arși: Daniel Ciobanu (39 de ani) și Ionuț Cosmin Popescu (32 de ani).

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a spus că cele două persoane erau internate la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri din Capitală.

Daniel Ciobanu a fost internat, în 30 octombrie, cu arsuri pe aproximativ 50% din suprafata corpului, precum și arsuri de căi respiratorii. Acesta trebuia să fie transferat joi, la un spital din Israel. Decizia de transfer a fost luată după vizita profesorului David-Michael Linton, directorul secției de Terapie Intensivă din cadrul Hadassah Medical Center.

Vineri, reprezentanții Spitalului de Arși, întrebați despre Daniel Ciobanu, au declarat că acesta este în stare foarte gravă și a necesitat traheostomie de urgență.

„Medicii curanți au considerat că ar avea mai multe șanse în străinătate. S-a luat legătura cu cei din Israel și a venit un medic de ATI din Tel Aviv. Ei au un protocol care spune că nu pot primi un pacient decât după ce îl vede și dă acceptul medicul lor. S-a dat acceptul, undeva în jurul orei 14.00 s-au făcut demersurile să vină un avion al lor și un medic ATI specializat pe zbor. Când au venit să-l ia, la ora 21.30, au considerat ca transferul nu e foarte sigur, ca atare nu a fost preluat de avion și de spital, pentru că ei au considerat că este periculos să fie transportat, pentru că se poate întâmpla ceva în timpul transportului. Medicii de aici nu au nicio legătură. Medicii de aici fac toate eforturile, ei au avut inițiativa să fie transferat, pentru că este un pacient extrem de grav”, a spus un medic de la Spitalul de Arși.

„Noi am făcut toate eforturile, specialistul din Israel a venit și a zis că șansele lui sunt de maximum 20-30 la sută. Am trimis toate documentele pacientului”, a mai spus medicul de la Spitalul de Arși.

Publicat de romaniabreakingnews.ro / Sursa: Mediafax.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: