ROMÂNIA BREAKING NEWS

Transnistria …începutul SFÂRȘITULUI? Ucraina deja blocheaza mărfurile dinspre Transnistria, urmează și invers…?

Mărfurile agenților economici transnistrene care tranzitează teritoriul Ucrainei sunt supuse unui control riguros din partea autorităților vamale ucrainene. Despre asta se spune într-un comunicat de presă al pretinsului comitet vamal din Transnistria.

„În ultimul timp, la adresa autorităților vamale transnistrene parvin tot mai multe plângeri din partea agenților economici cu informația privind reținerea în porturile din Odessa și Illicivsk a mărfurilor ce tranzitează teritoriul Ucrainei”, se spune în comunicat.

Ca urmare, s-a constatat că Serviciului Vamal al Ucrainei i-a fost prescris să aplice mărfurilor „întreprinderilor non-rezidente ale Republicii Moldova” (inclusiv agenților economici ai rmn) aflate în tranzit, toate formele de control vamal, inclusiv validarea declarației cantității, sortimentului, greutății, țării de origine, prețului la vamă, clasificării, calculării integrale și achitării taxelor vamale.

De asemenea, autorităților vamale ucrainene li s-a prescris să efectueze solicitări către autoritățile competente ale altor țări pentru a determina statutul persoanei juridice, existența permiselor și licențelor necesare, depozitelor, precum și să efectueze toate procedurile de verificare vamală și de inspecție a mărfurilor.

Astfel, s-au întețit cazurile când autoritățile vamale din Ucraina nu dau permisiunea pentru tranzitul mărfurilor spre regiunea transnistreană, sau rețin pentru mult timp marfa în vamă.

Sursa: unimedia.md via Timpul.md / R.B.N. Press

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.