ROMÂNIA BREAKING NEWS

Transnistria …începutul SFÂRȘITULUI? Ucraina deja blocheaza mărfurile dinspre Transnistria, urmează și invers…?

Mărfurile agenților economici transnistrene care tranzitează teritoriul Ucrainei sunt supuse unui control riguros din partea autorităților vamale ucrainene. Despre asta se spune într-un comunicat de presă al pretinsului comitet vamal din Transnistria.

„În ultimul timp, la adresa autorităților vamale transnistrene parvin tot mai multe plângeri din partea agenților economici cu informația privind reținerea în porturile din Odessa și Illicivsk a mărfurilor ce tranzitează teritoriul Ucrainei”, se spune în comunicat.

Ca urmare, s-a constatat că Serviciului Vamal al Ucrainei i-a fost prescris să aplice mărfurilor „întreprinderilor non-rezidente ale Republicii Moldova” (inclusiv agenților economici ai rmn) aflate în tranzit, toate formele de control vamal, inclusiv validarea declarației cantității, sortimentului, greutății, țării de origine, prețului la vamă, clasificării, calculării integrale și achitării taxelor vamale.

De asemenea, autorităților vamale ucrainene li s-a prescris să efectueze solicitări către autoritățile competente ale altor țări pentru a determina statutul persoanei juridice, existența permiselor și licențelor necesare, depozitelor, precum și să efectueze toate procedurile de verificare vamală și de inspecție a mărfurilor.

Astfel, s-au întețit cazurile când autoritățile vamale din Ucraina nu dau permisiunea pentru tranzitul mărfurilor spre regiunea transnistreană, sau rețin pentru mult timp marfa în vamă.

Sursa: unimedia.md via Timpul.md / R.B.N. Press