ROMÂNIA BREAKING NEWS

Colegii lui Putin din KGB jefuiesc locuințe în Germania.

Petru Bogatu: „Colegii lui Putin din KGB jefuiesc locuințe în Germania.
 O mare parte din cele 150 de mii de spargeri de apartamente din Germania au fost comise în 2013 de de grupări criminale ruse, multe dintre ele fiind conduse de foști ofițeri KGB. Cu alte cuvinte, kaghebiștii mai puțin norocoși decât Putin, cei care n-au ajuns nici președinți, nici miniștri și nici ologarhi, au ieșit la drumul mare și s-au apucat de jafuri. Potrivit publicației Frankfurter Allgemeine, anul trecut poliția RFG a descoperit 30 de bande controlate de mafia rusă sau cea kazahă.La ora actuală în închisorile germane se află nu mai puțin de 5000 de hoți ruși. Printre aceștia se numără și căpeteniile unor grupări criminale de temut.”

„Bundeskriminalamt warnt: Frühere KGB-Offiziere organisieren Einbrecherbanden”

Biroul Federal al Politiei Criminale ( BKA ) estimează că în Germania  există în prezent aproximativ 20.000 de persoane care fac parte din aceste grupări infracționale „ruso-eurasiatice”  foarte bine organizate . „Aceștia sunt suspectați de a fi responsabil pentru o parte din cele aproximativ 150.000 de spargeri  de anul trecut „, a declarat președintele BKA Jörg Ziercke . După cum relatează Jörg Ziercke, în închisorile  germane ar exista până în prezent aproximativ 5.000 de deținuți vorbitori de limbă rusă, dintre care mulți sunt membri ai acestor grupări.

Acești ” hoți cu lege ” , cum mai sunt numit sefii mafiei ruse, în conformitate cu BKA Germania,  s-au împărțit în 22 de zone distincte și mai departe în brigăzi de acțiune. Printre sefii de banda sunt, de asemenea, membri ai KGB-ului și a altor foste  servicii de informații ale Uniunii Sovietice . În cazul în care un membru al trupei este prins, el și familia sa putea conta pe sprijinul organizației criminale .

Ucraina – un conflict ce  împiedică cooperarea autorităților

Anul trecut, anchetatorii au avut în cercetare 30 de gupări mafiote ale căror membri erau din statele succesoare ale Uniunii Sovietice. Nouă dintre acestea erau conduse de cetățeni ruși. Al doilea cel mai mare grup era format din ucraineni, urmați de cazaci și georgieni .

Pentru a combate această formă de criminalitate organizată în mod eficient , BKA dorește în mod natural o cât mai strânsă colaborare cu autoritățile din țările de origine a membrilor grupărilor infracționale. Dar în acest moment anchetatorii au  o problemă: din cauza crizei din Ucraina, raportul  dintre Berlin si Moscova este în prezent într-un con de umbră. Cererile autorităților polițienești germane către Rusia nu se bucură în acest moment de prioritate.

Sursa: faz.net/aktuell/wirtschaft

Citește și …

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: