ROMÂNIA BREAKING NEWS

Declarația alarmantă a unui lider tătar din Crimeea: ”Rusia va invada Ucraina!”

“În Crimeea se observă o foarte mare concentrare de forțe ruse și se vorbește deschis despre iminența unei invazii ruse în Ucraina”, a afirmat liderul tătar. Rusia va invada Ucraina

Mustafa Djemilev, liderul tătarilor din Crimeea, peninsulă din sudul Ucrainei anexată în luna martie la Rusia, și-a exprimat temerea – într-un discurs susținut la sesiunea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) – cu privire la o posibilă invazie în pregătire a Federației Rusiei asupra Ucrainei dinspre Crimeea, argumentând că se observă o concentrare foarte mare de efective ruse în peninsulă, informează joi agenția de presă ucraineană Unian.

“În Crimeea se observă o foarte mare concentrare de forțe ruse și se vorbește deschis despre iminența unei invazii ruse în Ucraina”, a afirmat liderul tătar.

Odată cu începerea operațiunilor militare, vor fi luate și măsuri împotriva tătarilor din Crimeea, care nu recunosc legitimitatea anexării acestui teritoriu ucrainean la Federația Rusă, a adăugat Djemilev, citând surse anonime.

Aceste măsuri ar constitui o repetare a deportării și genocidului împotriva tătarilor din Crimeea, practicate în trecut de regimul stalinist, a adăugat el, exprimându-și speranța că comunitatea internațională va lua atitudine pentru a preveni asemenea acțiuni.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului pentru Securitatea Națională și Apărare, Andrei Lâsenko, declarase anterior că Rusia continuă trimiterea de forțe armate din alte regiuni către Crimeea. (Sursa: onlinereport.ro)

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: