ROMÂNIA BREAKING NEWS

Putin grațiază un KGB-ist condamnat pentru crimă

Președintele rus Vladimir Putin a grațiat un fost ofițer al Serviciului Federal de Securitate (FSB) care a fost condamnat în 2012 la 11 ani de închisoare sub acuzația de crimă relatează Independent.md

Copia decretului, publicată pe site-ul guvernului pentru informații oficiale, arată că șeful statului rus îl grațiază pe Dmitri Maximov și îi curăță dosarul penal.

Potrivit Lenta.ru, Maximov a fost condamnat pentru uciderea unui bărbat într-o bătaie în stradă. În 2012, o instanță din Moscova l-a achitat pe Maximov prin decizia unui juriu, dar o curte militară din regiunea Vladimir a întors ulterior această decizie.

Acesta a pledat nevinovat, declarând în fața judecătorilor că a fost jefuit și bătut, și că și-a recăpătat conștiința abia când a ajuns în custodia poliției. Atât el cât și victima sa erau beți la momentul incidentului.

Peste 500 de rezidenți din regiunea Vladimir au semnat o petiție susținându-l pe Maximov. Camera Publică locală i-a trimis o scrisoare lui Putin, care a condus FSB (fostul KGB) din 1998 până în 1999, cerându-i să-l grațieze pe Maximov.

Decizia va intra în vigoare la zece zile după publicarea sa oficială.

Citește și…

 

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: