ROMÂNIA BREAKING NEWS

Cine sunt cei de la Chișinău care „luptă” să apere Moldov(a)enismul de ROMÂNIA și UE? Azi îl prezentăm pe Grigore Petrenco. (Comunist cu afaceri în mult „hulita” UE și cu „sufletul” in EURASIA!)

Despre deputatul comunist Grigore Petrenco știm că este oarecum supărat pe România și pe Uniunea Europeană. Ce se știe mai puțin este că soția domniei sale, Lilia Petrenco nu este deloc supărată pe România și nici pe Uniunea Europeană.

Deputatul Grigore Petrenco s-a făcut remarcat la Chișinău prin tot felul de vitejii: a sărit în apărarea moldovenilor oprimați de olteni în România (în vestitul și necruțătorul război al chiftelelor împotriva pârjoalelor), a cerut declararea ambasadorului UE la Chișinău Dirk Schuebel drept persona non-grata în Republica Moldova, a mai împărțit niște pumni prin Parlament. Cu alte ocazii a declarat raportul APCE referitor la Transnistria drept rusofob sau s-a răstit bărbătește la președintele georgian Saakașvili. Una peste alta, o activitate de deputat comunist așa cum trebuie să fie ea.

Între timp, Lilia Petrenco s-a ocupat de activitatea ei de reprezentantă a Make-up Atelier Paris. A deschis o filială a acestei firme la Iași în 2011, cu surle și trâmbițe, eveniment la care au participat personalități din lumea modei românești precum Cătălin Botezatu sau Nanette. Firma de la Iași a prosperat, a apărut o filială și la București – comerțul cu produse cosmetice în România merge bine. Este ușor neclar de ce deputatul Grigore Petrenco militează pentru apropierea de Moscova, în vreme ce soția sa face afaceri în România (și implicit în UE).

În orice caz, Grigore Petrenco mi-a devenit simpatic atunci când a spus cu subiect și predicat că limba română e totuna cu limba moldovenească, iar de curând a spus că își dorește regim liberalizat de vize cu UE.

Make -Up

În imagine un exemplu de „decadenta capitalistă” – Românească și Europeană, de care trebuie ținut cât mai  departe poporul dintre Prut și Nistru „în drumul spre Eurasia”

Autor: George Damian / Timpul.md via R.B.N. Press