ROMÂNIA BREAKING NEWS

R.B.N.Press se alătură CAMPANIEI NAȚIONALE DIN REPUBLICA MOLDOVA: „Vorbesc românește, sunt, deci, român!”

moldova_flag

Să oprim umilitoarele campanii media rusești despre aceea că românii din R. Moldova sunt o „minoritate națională” la ei acasă!

R.B.N.Press se alătură CAMPANIEI NAȚIONALE DIN REPUBLICA MOLDOVA – „VORBESC ROMÂNEȘTE, SUNT DECI ROMÂN ”

APELUL REDACȚIEI TIMPUL.MD CĂTRE CETĂȚENII R. MOLDOVA:

În APRILIE 2014 va avea loc recensământul general al populațieiToți cetățenii, mai puțin cei din raioanele necontrolate de Guvernul RM, vor fi rugați să răspundă la mai multe întrebări esențiale, inclusiv la cele legate de etnie, naționalitate și limba vorbită.

Pentru a nu permite denaturarea realității și falsificarea rezultatelor referendumului, toți moldovenii de etnie română trebuie să declare univoc că limba maternă este limba română, iar ca etnie/naționalitate sunt români.

Anume cu acest slogan trebuie să mergem la recensământ:vorbesc românește, sunt, deci, român!

E TIMPUL ca noi, națiunea titulară a R. Moldova, să avem demnitate și să declarăm – ca să știe și cei care încă nu se prefac că nu știu! – cine suntem și ce limbă vorbim!

Recensământul ne oferă o șansă rară (o dată în 10 ani) să oprim umilitoarele campanii media rusești despre aceea că românii din R. Moldova sunt o „minoritate națională” la ei acasă.

Rugăm cititorii noștri să participe activ în această campanie pentru a explica și a promova adevărul științific și istoric.

Sperăm, de asemenea, ca societatea civilă și toată presa națională să se alăture îndemnului nostru.

Romania_Republica-Moldova

Timpul.md