ROMÂNIA BREAKING NEWS

Cetățenia română, un drept al românilor de pretutindeni și o datorie morală a României

Cetățenia română, un drept al românilor de pretutindeni și o datorie morală a României

Cetățenia română, un drept al românilor de pretutindeni și o datorie morală a României

DREPTUL LA CETĂȚENIA ROMÂNEASCĂ

Ieri 5 noiembrie, la Palatul Parlamentului, sub auspiciile Comisiei românilor de pretutindeni din Senanatul României în parteneriat cu Asociația Convergențe Europene a avut loc o dezbatere pe tema,,Cetățenia română, un drept al românilor de pretutindeni și o datorie morală a României”.

În cadrul evenimentului, s-a dezbătut inițiativa legislativă a senatorului Viorel Badea, vicepreședintele Comisiei românilor din afara țării, privind modificarea Legii Cetățeniei. Conform proiectului,  etnicii români din jurul României,  ar trebui să aibă dreptul de a solicita și de a primi cetățenie română conform unei proceduri simplificate.

La eveniment  au  participat membri ai comunităților românești din jurul frontierelor, reprezentanți ai Legislativului și Executivului.

Senatorul Viorel Badea, inițiatorul  acestui proiect de lege a declarat “amendarea Legii Cetățeniei este necesară pentru ca românii din afara țării care își asumă identitatea românească să poată beneficia de cetățenia română așa cum se întâmplă și în cazul altor state, cum ar fi Franța, Marea Britanie sau Germania“…

Pentru R.B.N.Press

Marian Clenciu

Presedinte As. Culturala Pro Basarabia si Bucovina

www.probasarabiasibucovina.ro

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

2 Comments

 • Vlad spune:

  Cum ramane cu „romanii” din Rep.Moldova ,carora li s-a atribuit cetatenia romana si care s-u intors in „Moldova” LOR,si-au vandut chiar pasapoartele romanesti atribuite de statul roman(intre ‘ si ( mii de dolari,nu euro!!!!)si manifesta pentru intrarea in Europa(cu ajutorul Romaniei) decatpentru unire??!!Cunosc concret cazuri in care „ruso-moldovenii”,caci asa trebuie numit,se declarau si cereau azil politic prezentand pasaportul „moldovenesc,scris in slavona)dar calatorind cu pasaportul romanesc,acum cu cartea de identitate romaneasca(domiciliati deci in Romania,cu toate ca se intorsesera de mult in” republica „lor moldoveneasca??!!Nu mai vorbim de „ucrainieni”si mafia lor!!!!traite si vazute nu de la TV.Chisinau!!!!!

 • alex spune:

  Ei l-au votat pe Voronon ani la rand, iar patidul lor se numea Partidul COmunist. Deci nu exista nici-o scuza, ca sunt unde sunt dpv economic, moral si social.

  Noi avem datorie fata de ei??? Ce datorie, ca prin 95 ne numeau ca Romanii sunt fascisti, si au mai pus o stampila pe Voronin, si asta ani la rand….

  Nu e chestia de a-ti asuma cetatenia, e chestiea de a fii chiar Roman, ca sa ti se dea cetatenia!!!
  Cetatenia Romana, inseamna mai presus de toate a fi PROEUROPEAN, a iubi capitalismul, Si de a ura din suflet Rusia, inamicul natural al Romaniei si al lumii libere.

  Daca esti Roman, inseamna ca esti si cetatean European… adica putin mai mult decat stadiul de „primate exsovietica”…
  Romania si-a vandut aproape tot, ca noi sa fim europeni. Am facut concesii peste concesii… Am vandut Petrom, si tot sistemul bancar Uniunii Europene, ca noi sa calatorim chiar si-n Irlanda, sau in Elvetia numai cu Buletinul.
  Economic vorbind, in timp vom castiga mult mai mult, pentru ca toate concesiile astea, promoveaza comertul liber, adica dezvoltarea si cresterea economica.

  Ne-au murit zeci de soldati in Irak si Afganistan….

  Nu au ajuns niste d-astia alcoolizati, plini de HIV, care inca mai vorbesc ruseste sa fie la acelasi nivel cu noi si sa ne traga pe noi de urechi ca de ce nu-I primim si pe ei…
  Vrei sa fii Roman…Vino in RO, pe viza, munceste aici, integreaza-te, studiaza… Ajuta, iar dupa ce ne-ai facut dovada ca esti om super, noi iti dam cetatenia. Nu ti-o dam pe moca, pentru ca apoi tu sa-ti vinzi pasaportul pe mii de dolari.
  Vor la rusi, la rusi sa ramana. Aaaa…. si aveti grija in viitor, ultima data Germania singura a fost la 15km de Moscova… De data asta vor bate tunurile Germaniei, Frantei, Italiei, Suediei, Poloniei si Amricane… In 2 saptamani de razboi conventional, vom rupe Rusia bucati…. Ce-i mai tine pe rusi pe fata pamantului sunt armele neconventionale…

  Regulile au fost puse de UE pentru pasapoarte. Croatii anul asta au devenit al 28-lea stat membru… Voi mai aveti de evoluat vre-o 30 de ani… E mai bine asa…
  Faceti-va temele, schimbati-va Constitutia si mentalitatea si ne vom unii cu totii in Marea Familie numita Statele Unite al Europei…

  pana atunci… haide pa!!! Eu ca Roman, nascut in Bucuresti, voi fi mereu impotriva….

  Dovada: Uite cum se roaga de ei Secretarul General Nato sa ne fie aliati… deci implicit RM sa fie aliatul Romaniei si ei nu vor…. Ca ei sunt tare mandrii de „neutralitate”. Priveste. Nu am ajuns noi, sa ne rugam de ei, in timp ce ei tin coada sus…

  https://www.youtube.com/watch?v=LbAXpY5JyQw

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: