ROMÂNIA BREAKING NEWS

VIdeo: Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit Andrej Plenković, prim-ministrul R. Croația, cu prilejul Summit-ului cooperării între statele din Europa Centrală şi de Est şi China – 16+1

VIdeo: Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit  Andrej Plenković, prim-ministrul R. Croația, cu prilejul Summit-ului cooperării între statele din Europa Centrală şi de Est şi China – 16+1

Joi, 11 aprilie 2019, la Dubrovnik, Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu Andrej Plenković, prim-ministrul R. Croația, cu prilejul participării la Summit-ul cooperării între statele din Europa Centrală şi de Est şi China – 16+1.

În cadrul reuniunii, cei doi prim-miniștri au avut un schimb de opinii privind stadiul cooperării bilaterale. A fost evidențiată dorința ambelor state de consolidare și diversificare a cooperării, fiind subliniată importanța continuării dialogului politic și sectorial, precum și organizarea unei ședințe de guvern comune.

Video

Cei doi înalți oficiali au pus accent pe importanța cooperării economice, obiectivul fiind de a identifica noi oportunități din perspectiva creșterii volumului schimburilor comerciale și a investițiilor reciproce în cele două state. De asemenea, prim-ministrul României și omologul croat au evidențiat necesitatea continuării organizării de forumuri de afaceri și o cooperare mai strânsă a Camerelor de Comerț și Industrie dintre cele două țări.

Totodată, au salutat rolul de punte de legătură pe care minoritatea croată din România, pe de o parte, și comunitățile românofone din Croația, pe de alta, îl au în consolidarea relației bilaterale.

Pe lângă aspectele relației bilaterale, a fost abordat și stadiul principalelor dosare aflate pe agenda europeană, respectiv gestionarea problematicii BREXIT, consolidarea instrumentelor europene de combatere a migrației, finalizarea negocierilor privind Cadrul Financiar Multianual. În context, ambii demnitari au discutat despre consolidarea instrumentelor privind întărirea coeziunii la nivel european, precum și stadiul pregătirilor Summit-ului de la Sibiu din 9 mai.

Prim-ministrul croat a felicitat Pres Ro pentru rezultatele remarcabile obținute în cele 4 luni de mandat. În context, premierul Viorica Dăncilă a transmis aprecieri pentru buna cooperare în cadrul trio-ului Președinției România-Croația-Finlanda.

De asemenea, pe agenda discuțiilor s-a aflat și stadiul procesului de aderare al țărilor din Balcanii de Vest la Uniunea Europeană. În acest sens, a fost reiterat sprijinul româno-croat pentru avansarea procesului de aderare al acestora la UE.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a transmis sprijinul Guvernului român pentru candidatura ministrului croat de externe pentru postul de Secretar General al Consiliului Europei.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: