ROMÂNIA BREAKING NEWS

Brigada 38 mobilă – operații speciale a forțelor armate din Belarus, „exerciții” spre direcția Sud (Granița cu Ucraina)

Brigada 38 mobilă – operații speciale a forțelor armate din Belarus, „exerciții” spre direcția Sud (Granița cu Ucraina)
Forțele Speciale – Belarus

Belarus intenționează să înăsprească controalele la frontieră pe direcția sud, un raport postat pe site-ul Ministerul Apararii al Belarus și preluat de romaniabreakingnews.ro, ne informează:

„Două companii din brigada independentă 38 mobilă din cadrul forțelor de operațiunii speciale a armatei statului Belarus au fost puse în stare de alertă în cadrul unei inspecții de consolidare  a protecției frontierelor în direcția sud. Cele două companii, vor avansa pe traseul Brest-Gomel și se vor află  la dispoziția Comitetului de Stat pentru Protecția frontierei cu scopul de a consolida protecția frontierei Belarusui în direcția sud, „, spune raportul Ministerului Apărarii din Belarus.

Pentru acest exercițiu militar, s-au mobilizat pe lângă cele menționate și trupele regulate, trupe aeropurtate cu elicoptere Mi-8 și inclusiv rezerviști.

Sarcinile principale ale apărării teritoriale care sunt vizate în acest exercițiu militar, sunt asigurarea securității facilitățior cheie, în vederea îndeplinirii sarcinilor de luptă individuale, împreună cu unități ale Forțelor Armate, rezistența în fața forțelor diversioniste și a formațiunilor armate ilegale și implicarea în paza unor secțiuni ale frontierei de stat din Belarus. Belarus a început formarea sistemului de apărare teritorială în anul 2001. Acțiunile practice ale trupelor teritoriale au fost demarate pentru prima dată în anul 2002. „Evoluțiile internaționale din ultimii ani au confirmat corectitudinea deciziilor luate atunci”, a declarat Ministerul Apărării din Belarus

Redacția România Breaking News menționează că exercițiul are loc după ce partea ucraineană a fost notificată, iar un grup de experți ucraineni s-au deplasat în zona exercițiilor pentru a supraveghea desfășurarea de forțe, deasemeni un grup de observatori polonezi vor supraveghea zona de exerciții militare la bordul unui avion ca parte din înțelegerile de tipul „cer deschis” dintre Polonia și Belarus.

Ce este interesant, este faptul ca agențiile de stitri rusesti, prin  sputniknews, prezintă acest exercițiu ca pe o pregătire de contracarare a unor serioase amenințări de tipul războiului hibrid la garnița dintre Belarus și Ucraina.

Autor: Andrei Rădescu
Redactor Șef Adj. RBN Press
romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.