ROMÂNIA BREAKING NEWS

Armata ucraineană va fi pregătită în România de armata română, pentru a face față unei ofensive rusești

Armata ucraineană va fi pregătită în România de armata română, pentru a face față unei ofensive rusești

Fostul ministrul de Externe la Suediei, Carl Bildt, a declarat într-un interviu pentru cotidianul Ukrainskaia Pravda că rezonează cu ideea fostul său omolog polonez, Radoslaw Sikorski, ca în România să fie instruiți militari ucraineni.

Mie personal îmi place inițiativa lui Sikorski ce privește dislocarea în Polonia, Bulgaria și România a unui număr semnificativ de arme antitanc, cu care să fie instruti militarii ucraineni și să se declare clar că aceste arme sunt aduse special pentru Ucraina, căreia îi vor fi furnizate numai atunci când este necesar. și că toate echipamentele vor fi livrate în Ucraina în timp de șase ore în cazul în care există o ofensivă (din partea Rusiei -n.R.). Vorbim în special despre arme defensive, este ceea ce are nevoie la urma urmei Ucraina. Pentru că ea spune că nu are intenția de a ataca”, a declarat fostul oficial suedez.

El a mai spus în cadrul aceluiași interviu că Rusia are două opțiuni în ceea ce privește Ucraina: fie se retrage gradual, ceea ce este destul de dificil în punct de vedere politic, fie pornește o ofensivă militară în Ucraina cu costuri politice și economice foarte mari.

Începând de luni, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, se va afla în prima sa vizită la Kiev. Stoltenberg va deveni primul secretar general al NATO care asistă la o ședință a Consiliului de Apărare și Securitate Națională al Ucrainei.

„Această vizită este o bornă. În perioada sovietică, eram pregătiți pentru un atac din partea Occidentului. Realitatea demonstrează acum ca amenințarea vine dinspre Est”, a declarat, pentru Reuters, actualul ambasador al Ucrainei la NATO, Ehor Bojok.

În ceea ce-l privește, Stoltenberg consideră situația din estul Ucrainei drept cea mai complexă dintre numeroasele crize din Europa și susține acordul de pace în 11 puncte semnat la Minsk în luna februarie. în plus, secretarul general al NATO vede un rol al Alianței Nord-Atlantice limitat în principal la ajutarea reconstruirii forțelor armate ucrainene, menționează agenția de presa britanică.

Publicat și editat de Gabriel Negru – romaniabreakingnews.ro / sursa: Karadeniz-Press

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

2 Comments

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: