ROMÂNIA BREAKING NEWS

R. Moldova. Un nou dosar penal pe numele lui Renato Usatîi deschis de procuratură

R. Moldova. Un nou dosar penal pe numele lui Renato Usatîi deschis de procuratură

Procuratura Generală a examinat un demers de la Președinția Republicii Moldova, prin care s-a solicitat examinarea legalității acțiunilor lui Renato Usatîi referitor la realizarea, în perioada anului 2015, a unor serii de acțiuni publice nesancționate, inclusiv în preajma unor obiective protejate de stat, ce au ca scop destabilizarea activității instituției prezidențiale și constituie o „ingerință în activitatea domnului Nicolae Timofti”, amenințându-l cu vătămarea integrității corporale și a sănătății informează moldova.org citat de romaniabreakingnews.ro

În rezultatul examinării respectivei sesizări și a circumstanțelor cazului, Procuratura Generală a pornit urmărirea penală în baza art.349 alin.(1) Cod penal (amenințarea cu violența săvârșită asupra unei persoane cu funcție de răspundere).

Pentru comiterea acestei infracțiuni, norma penală prevede o pedeapsă cu amendă în mărime de la 300 la 1000 unități convenționale sau muncă neremunerată în folosul comunității de până la 180 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.

 Publicat de romaniabreakingnews.ro / Sursa: moldova.org

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: