ROMÂNIA BREAKING NEWS

Jurnalista Miruna Munteanu: „la Chișinău (…) Interesele Rusiei sunt bine servite și în contextul actual. Ba poate chiar mai bine”

Jurnalista Miruna Munteanu: „la Chișinău (…) Interesele Rusiei sunt bine servite și în contextul actual.  Ba poate chiar mai bine”

La două săptămâni după arestarea lui Filat, Partidul Democrat a votat împotriva propriului guvern, alături de socialiști și comuniști. Așa a căzut Cabinetul Streleț.

Exact a doua zi, Renato Usatîi a lansat pe net o înregistrare video cu zbenguieli extraconjugale atribuite fostului lider PLDM. Și, din avionul spre Moscova, a precizat că mai are multe alte filmulețe interesante. Tocmai începuseră negocierile pentru o nouă majoritate în Parlamentul de la Chișinău…

Numai opoziția președintelui Timofti l-a împiedicat pe Vladimir Plahotniuc să ajungă premier al Moldovei și să intre probabil în Cartea Recordurilor ca cel mai antipatizat șef de Executiv (cu o cotă de impopularitate de peste 90%). În locul său a fost, însă, nominalizat un apropiat al oligarhului. Ceea ce se conturează acum nu este o guvernare proeuropeană, ci o cleptocrație transpartinică, dar unipolară.

Da, e adevărat, alegerile anticipate riscau să-i aducă la putere pe oamenii Moscovei. Interesele Rusiei sunt, însă, bine servite și în contextul actual. Ba poate chiar mai bine – notează jurnalista citată.

Publicat de romanibreakingnews.ro / Sursa: Miruna Munteanu

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: