ROMÂNIA BREAKING NEWS

Comisia Europeana: Republica Moldova, cel mai reusit proiect de Vecinatate al Uniunii Europene

Republica Moldova este din nou laudata de oficialii Executivului comunitar. sefa Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, Angela Filote, a afirmat vineri, la Alba Iulia, ca Republica Moldova este ‘cel mai reusit proiect de vecinatate’ al Uniunii Europene. “In Politica de Vecinatate sunt incluse mai multe state.

Cel mai mult a reusit sa beneficieze de acest proiect Republica Moldova. De altfel, speram ca in septembrie sa intre deja in vigoare Acordul de Asociere intre Republica Moldova si Uniunea Europeana, care va duce la o integrare profunda a acestui stat in piata economica, pe piata Uniunii Europene, dar si din punctul de vedere al contactelor la nivel de societate civila si la nivel de cetateni, pentru ca s-a liberalizat si regimul de viza pentru calatoriile pe termen scurt”, a declarat oficialul, intr-o conferinta de presa, citata de Agerpres. Angela Filote a mentionat ca si pentru Republica Moldova este un efort urias pe care-l depune in aceasta perioada. “in acelasi timp insa, daca ne uitam la experienta pe care a avut-o si Romania in perioada de preaderare, de asociere la UE, aceasta pregatire reprezinta un efort urias pentru orice stat. si pentru Republica Moldova este la fel.

Un efort urias de transformare, de reforme structurale”, a spus oficialul european. Filote a subliniat ca ‘beneficiul deplin al asocierii la UE se va vedea numai in momentul in care aceste reforme vor fi facute’. Ea a spus ca va conta foarte mult si ceea ce se va intampla la alegeri si care va fi orientarea noii puteri. ‘si conteaza foate mult, desigur, ce se va intampla si la alegeri, pentru ca si in aceasta tara vor fi alegeri, si care va fi orientarea noului guvern, noului parlament, acestor institutii care vor reiesi din alegeri. Dar acum Republica Moldova este pe drumul cel bun si are tot sprijinul din partea UE’, a conchis Angela Filote.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.