ROMÂNIA BREAKING NEWS

R. Moldova! Să spunem „PA” platformei „DA”! -editorial de Ion Mischevca

R. Moldova! Să spunem „PA” platformei „DA”! -editorial de Ion Mischevca

Să spunem „PA” platformei „DA”

 

Ion Mischevca . 10 iunie 2015

Platforma „Dreptate și Adevăr”

Un participant la mitingul Platformei „DA” a fost nevoit să acopere cu o hârtie inscripția „Basarabia e România” de pe megafonul său. Organizatorii nu agreează mesajele unioniste.

Cu o săptămână înainte de alegerile locale, Platforma Civică „Demnitate și Adevăr” (DA) i-a luat în răspăr pe liberalii moldoveni. Și asta în condițiile în care PL reprezintă unica opoziție parlamentară pro-românească și pro-europeană de la Chișinău, care luptă atât cu ortacii lui Dodon, cât și cu dracii împelițați de la putere

„Curat murdar” ar fi spus Caragiale despre evenimentele din 7 iunie.

Cât de mârșav și dezaxat trebuie să fii ca să asmuți mulțimea împotriva lui Chirtoacă? O fi dânsul „jinovat” și pentru furtul miliardului? O fi primarul responsabil de proasta guvernare a celor 3 Vlazi? Sau poate popularitatea sa îi deranjează pe cei care pretind că reprezintă poporul?

Acea adunătură pestriță, pusă pe răzmeriță, de la conducerea Platformei „DA”, nu are niciun drept moral de a privatiza nemulțumirea oamenilor.

La o sumară trecere în revistă depistăm inși compromiși și foști pepecediști printre autodeclarații lideri ai mișcării. Unul a dat buzna în sediul Euro Tv, a înjurat o doamnă deputat din opoziție și a concediat jurnaliștii, transformând canalul respectiv într-o sursă de manipulare și dezinformare. Altul a fost avocatul condamnatului și fugarului Viorel Țopa, iar o alta a elaborat actualul Cod al Audiovizualui, extrem de politizat și din cauza căruia moldoveanul este zombat prin retransmiterea masivă a posturilor rusești.

Ca să nu mai zic despre un analist politic, pentru care tricolorul este indezirabil, iar unioniștii și liberalii sunt mai periculoși decât separatiștii și criminalii.Firește că Ghimpu & Co puteau să cedeze Piața Marii Adunări Naționale în acea fatidică duminică, dar prin asta și-ar fi neglijat proprii simpatizanți. Dânșii rezervaseră din timp locația mult râvnită, având temei legal să-și desfășoare acțiunea. Contramandarea sau anularea manifestației ar fi însemnat că s-au cheltuit nejustificat cotizațiile membrilor PL (pentru mijloacele de amplificare, pentru scenă, pentru artiști etc.).

În definitiv, suntem pe ultima sută de metri a campaniei pentru alegerile locale și nu Platforma „DA” este concurent electoral. Dacă ar fi avut bun simț și discernământ, „dadaiștii” și-ar fi amânat protestul pentru o altă zi, după finisarea scrutinului, așa cum au procedat „Tinerii Moldovei”, care vor organiza a 4-a Mare Adunare Națională pe 5 iulie.Nu încetez să mă minunez de rânza moldoveanului și de conștiința sa atrofiată. Dar mă oripilează amnezia noastră colectivă. Prea repede s-a uitat că a mai existat o organizație pretins apolitică, care desfășurase mai multe proteste la începutul anului 2012.

Aceasta se numea „Comitetul pentru Apărarea Democrației și Constituției” și avea în frunte niște parveniți și impostori, care tot își rupeau cămășile de pe ei, cerând să fie demiși șefii incomozi ai mai multor instituții publice. Parcă suntem blestemați: tot răbdăm și răbdăm, pentru ca într-un final să călcăm pe aceeași greblă. Am fost trădați de Roșca, apoi de Filat, iar acum nici nu am observat cum ne-a trădat Platforma „DA”.După gâlceava de duminică am asistat la numeroase insinuări și lamentări. S-a spus că Ghimpu s-ar fi întâlnit în taină cu Plahotniuc și că cei doi s-ar fi înțeles să-i obstrucționeze pe „platformiști”.

Întâi de toate, aceste afirmații sunt neprobate. Nu există nicio fotografie sau o altă mărturie, nimeni nu-și asumă veridicitatea informației, în schimb avem tot mai mulți adepți ai teoriei conspirației. Dacă întâlnirea chiar ar fi avut loc, atunci subiectul putea fi doar cooptarea liberalilor la guvernare.

Se știe că liderii PD și PLDM regretă poziția lor intransigentă de la negocierile postelectorale și vor cumva să-și spele păcatele, sperând în refacerea AIE. Dar trebuie să fii imbecil să te coalizezi acum cu cei care s-au debarasat de tine mult prea facil. Totodată, amintiți-vă de insistențele lui Plahotniuc ca PL să-l voteze pe Leancă premier și de întrevederea de la Guvern.

Dacă Ghimpu ar fi fost „în buzunarul” cuiva, atunci astăzi am fi avut o largă coaliție parlamentară. Liberalii nu ar mai fi vorbit despre miliardele furate, nu ar fi cerut învestirea unui procuror străin, nu ar fi deconspirat diplomele falsificate ale premierului și nu ar fi crescut în sondaje.  Mă amuză că cei care fie niciodată nu au votat, fie nici nu aveau de gând să voteze PL declară că liberalii i-au dezamăgit. E ca și cum s-au înșelat în dragoste fără a iubi cu adevărat. Dragilor, puneți-vă mintea în mișcare și spuneți-le „PA” celor de la Platforma „DA”, cât nu e prea târziu.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

One Comment

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: