ROMÂNIA BREAKING NEWS

Lovitură grea dată propagandei ruse în Republica Moldova:100 000 de moldoveni s-au strâns în Chișinău pentru a cere integrarea europeană și unirea cu România!

Palmă dată Rusiei la Chișinău – 100.000 de oameni strigă „Vrem Unirea“, fluturând steagurile României

Lovitură grea dată propagandei ruse în Republica Moldova, care spunea că moldovenii vor spre Rusia, și nu spre Europa. Astăzi, duminică, 3 noiembrie 2013, aproximativ 100.000 de moldoveni au ieșit în centrul capitalei celui de-al doilea stat românesc.

Steaguri_tricolore_Chisinau_3

După ce cu ajutorul Partidului Comunist s-a încercat organizarea de manifestații anti europene, dar la care au participat doar câteva zeci de moldoveni, marea majoritate membri de partid, astăzi Rusia a primit o palmă severă din Republica Moldova, al doilea stat românesc, acolo unde 100.000 de oameni au ieșit în Piață pentru a cere integrarea europeană.

Steaguri_tricolore_Chisinau_2

Este cea mai mare manifestație de stradă din ultimii zece ani, peste așteptările liderilor pro-occidentali, organizatorii acestui eveniment.

Pentru că Europa înseamnă România, iar România înseamnă Europa, liderii unioniști au cerut tuturor celor care sunt cu gândul la România să se afle în stradă. Îndemnul a fost adresat zecilor de mii de români basarabeni care anul trecut au cerut pe străzile din Chișinău Unirea celor două state românești.

Steaguri_tricolore_Chisinau_1

Piața, care este plină de steagurile României, ale Republicii Moldova și ale Europei, prin mesajul comun pe care îl poartă, este dominată de un imens steag tricolor, steag aparținând României și de zeci de mesaje unioniste din care cel mai răspândit este unul simplu „Vrem Unirea”.

De asemenea, încă de ieri și-au făcut prezența la Chișinău mașini cu număr de România, printre ele fiind și cele ale companiei care s-a ocupat de organizarea acestui eveniment și care este din București.

Mai jos un grup de participanți se deplasează spre Piață având în față un acordionist care intonează Imnul Național al României: Deșteaptă-te române!

„Am fost în 2009 în stradă și mă aflu și astăzi deoarece doar Europa și România ne mai poate scăpa. Am venit din Iași, acolo unde sunt bursier, tocmai pentru că e necesar să arătăm că suntem solidari și pentru că e nevoie să arătăm Europei ceea ce își doresc tinerii din Republica Moldova: intrarea în Europa prin Unirea cu România, singura alternativă reală, fără de care traseul european se poate dovedi un eșec datorită perspectivei prea îndepărtate ” a declarat Vitalie Munteanu, unul din tinerii participanți la eveniment, și care avea în mână un tricolor al statului român.

Autor: Lulea Marius Dorin

Sursa:adevarul.ro

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: