ROMÂNIA BREAKING NEWS

La Mulți Ani ROMÂNIA! În direct: Ceremonia Militară de la Arcul de Triumf

La Mulți Ani ROMÂNIA! În direct: Ceremonia Militară de la Arcul de Triumf

La parada militară organizată în București vor defila pe sub Arcul de Triumf, aproximativ 4.000 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, din care 500 militari din peste 20 de ţări aliate sau partenere, aproximativ 200 de mijloace tehnice şi peste 50 de aeronave, vor fi la parada militară de duminică.

Detaşamentele de militari străini vor defila în Capitală sunt din Statele Unite al Americii, Canada, Franţa, Germania, Georgia, Grecia, Italia, Republica Cehă, Croaţia, Lituania, Letonia, Luxemburg, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Bulgaria, Muntenegru, Polonia, Portugalia, Slovenia, Turcia și Ucraina.

Publicul va putea vizita, până la ora 14:00, expoziţiile de tehnică militară care vor fi amplasate în zona Pieţei Presei Libere şi în zona Monumentului Infanterie (B-dul Kiseleff), imediat după încheierea defilării militarilor şi a tehnicii de luptă.

Ceremoniile militare pot fi urmărite şi online, pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naţionale cât și prin intermediul privesc.eu mai jos

Manifestările de Alba Iulia încep la ora 10:00, la Monumentul „Marii Uniri”, unde va fi organizată o ceremonie militară de depunere de coroane şi jerbe de flori, iar între orele 11:00 şi 12:30, publicul va avea ocazia să vizioneze tehnica participantă la defilare, care va fi staţionată pe Bulevardul 1 Decembrie 1918.

Începând cu ora 13:00, în zona Bulevardului 1 Decembrie 1918, va avea loc ceremonia militară la care vor lua parte aproximativ 1.400 de militari şi specialişti din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informaţii şi Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, cu aproximativ 110 mijloace tehnice şi circa 15 aeronave.

Ceremoniile militare din cele două oraşe vor putea fi urmărite şi online, pe pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naţionale.

Totodată, cu ocazia Zilei Naţionale, Drapelul naţional vă fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz.

Militarii aflaţi în misiune în teatrele de operaţii din Afganistan, Balcanii de Vest, Mâli şi Irak, precum şi cei aflaţi în misiune în Polonia, desfăşoară ceremonii militare şi activităţi specifice cu ocazia Zilei Naţionale.

Ministerul de Interne a anunţat că peste 27.000 de poliţişti, jandarmi, pompieri şi paramedici SMURD sunt la datorie pentru a asigura măsurile de ordine publică şi intervenţiile în caz de urgenţă, cu accent pe evenimentele publice prilejuite de Ziua Naţională.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: