ROMÂNIA BREAKING NEWS

O veche biserică românească (1896) din Serbia a fost renovată și resfințită pentru comunitatea de români din Voievodina

O veche biserică românească (1896) din Serbia a fost renovată și resfințită pentru comunitatea de români din Voievodina

Pe 5 februarie a.c. a avut loc în Serbia, sfințirea (resfințirea) Bisericii Ortodoxe Sf. M.M. Dimitrie din Sărcia din Voivodina (Serbia) constriuită în anul 1896. Sifințirea a avut loc după o lungă perioadă de renovare completă a exteriorului și interiorului bisericii și dotarea cu mobilier bisericesc, realizate prin contribuția a domnului dr. Marica Lăpădat, originară din Sărcia, a sătenilor și cu sprijinul Consiliului parohial informează romaniabreakingnews.ro citând comunicatul Comunității Românilor din Serbia

Biserica Ortodoxă Sf. M.M. Dimitrie pentru românii din Sărcia, în Voivodina (Serbia)

Sfințirea a fost făcută de către Episcopul Daniil de Vârșeț, alături de un sobor de preoți din alte localități românești.

Au participat, de asemenea, Mileta Radojevic, directorul Direcției pentru relațiile cu bisericile și comunitățile relșigioase din cadrul guvernului sârb, consulul României la Vârșeț, Dan Constantin, președintele și vicepreședinții Comunității Românielor din Serbia, Daniel Magdu, Stevan Mihailov și Ion Omoran, primarul localității Ion Păunescu, oaspeți din România, jurnaliști de de la RTV și Libertatea Cuvântului.

„Suntem mândri că noi, puținii români care mai suntem în sat (aproximativ 300) am reușit să facem ca biserica noastră să fie una îngrijită și să asistăm la această sfințire, care, așa cum s-a exprimat și episcopul nostru, nu se face la cinci, zece sau nu știu câți ani, ci la o perioadă mult mai îndelungată, așa că noi, care am fost prezenți, putem mulțumi lui Dumnezeu că ne-a învrednicit să asistăm la un așa mare eveniment. Dă-i Doamne ca această Biserică a noastră să dăinuiască, să fie români care să o îngrijiească și să o pastreze”, a spus Iancu Murarescu, jurnalist și reprezentantul CRS – filiala Sărcia.

romaniabreakingnews.ro /  12.02.2017

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: