ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ministrul Apararii din Ucraina: Armata se indreapta spre victorie

Ministrul Apararii din Ucraina a declarat ca armata sa castiga teren semnificativ impotriva rebelilor in estul tarii si a afirmat, pentru BBC, ca va inregistra victoria “foarte curand”.

El a acuzat rebelii pentru dificultatile pe care le-au intampinat expertii internationali in accesarea zonei unde s-a prabusit avionul MH17.

Afirmatia sa vine in contextul in care civilii din est se pregatesc pentru un asediu. Locuitorii fac provizii de alimente si dorm in subsoluri. Orasul Luhansk ar fi inconjurat si fara electricitate.

Russia Today citeaza graniceri rusi care au declarat ca peste 400 de soldati ucraineni ar fi trecut in Rusia duminica noapte, unde au cerut refugiu. Potrivit purtatorului de cuvant al granicerilor de la frontiera din regiunea Rostov, un total de 438 de soldati, inclusiv 164 de paznici de frontiera, au fost lasati sa intre in Rusia.

Cel putin noua civili au fost ucisi in Donetsk si Luhansk la sfarsitul saptamanii. Bilantul persoanelor care si-au pierdut viata de la inceputul conflictului, in luna aprilie, depaseste 1500.

Surse: hotnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.