ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ambasadorul României la Chișinău: „UE – Șansa de prosperitate a Republcii Moldova”

Ambasadorul României la Chișinău: „UE – Șansa de prosperitate a Republcii Moldova”

Opțiunea pentru Occident și asumarea parcursului european sunt șansa de prosperitate și viitor sigur a Republicii Moldova, a declarat Daniel Ioniță, ambasadorul României la Chișinău, în cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la postul de televiziune TVR Moldova, potrivit IPN, citat de romaniabreakingnews.ro

Oficialul român a spus în cadrul emisiunii că a existat o perioadă când Republica Moldova era considerată un partener privilegiat, un campion al Parteneriatului Estic. În opinia lui, au fost perioade și mai puțin faste care au caracterizat și poate în momentul de față caracterizează relațiile pe care le are Republica Moldova cu Uniunea Europeană.

„Îndrăznesc să sper că Republica Moldova va înțelege pe deplin care este soarta și care este viitorul său și va înțelege pe deplin că șansa cetățenilor către prosperitate, stabilitate, către un viitor sigur este doar dacă Republica Moldova nu va rămâne doar orientată cu fața către vest, dar ;i dacă își va asuma cu energie sporită parcursul său european”, a declarat Daniel Ioniță. România nu promite un parcurs simplu, dar că la capătul drumului „beneficiile, cu siguranță, vor depăși nu numai așteptările, dar și greutățile pe care le întâmpină la capătul acestui parcurs.

„Nu se pune problema unei apartenențe istorice, culturale, geografice a Republicii Moldova. Nu despre asta este vorba. Vorbim despre o racordare ireversibilă a Moldovei la un sistem de principii și valori care, consider eu, trebuie să caracterizeze pe deplin acest areal”, a declarat oficialul român.

Referitor la faptul că în Republica Moldova nu s-a creat încă o majoritate parlamentară după scrutinul parlamentar, Daniel Ioniță spune că România creditează cu multă înțelegere crizele și situațiile de instabilitate politică atunci când acestea au loc în altă parte. În opinia lui, important pentru Moldova este că politicul este foarte mult legat de economic. „Este cert că economicul este primul care reacționează la o situație prelungită de instabilitate politică. (…) Eu cred că Republica Moldova nu-și poate permite luxul unei instabilități politice prelungite pentru o perioadă foarte mare de timp.

Totuși, spune Daniel Ioniță, până la alegerea noului Guvern, țara este condusă, există instituțiile statului care sunt „pe deplin la locul lor și funcționează”. Potrivit lui, mai există și prevederi constituționale care trebuie respectate.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: