ROMÂNIA BREAKING NEWS

Vicepremierul Raluca Ţurcan: România va putea avea, pentru prima dată în ultimii ani, o lege a bugetului adoptată la timp

Vicepremierul Raluca Ţurcan: România va putea avea, pentru prima dată în ultimii ani, o lege a bugetului adoptată la timp

Vice premierul Raluca Ţurcan susţine că PSD continuă să deturneze rolul Parlamentului şi tergiversează adoptarea proiectelor importante şi urgente, de aceea asumarea răspunderii este singura soluţie pentru rezolvarea urgenţelor. În acest context, Ţurcan susţine că este posibil ca Guvernul să-şi asume răspunderea şi pentru proiectul privind alegerea primarilor în două tururi.

„PSD continuă să deturneze rolul Parlamentului şi tergiversează adoptarea proiectelor importante şi urgente. Acesta este motivul pentru care angajarea răspunderii este singurul mod de a rezolva urgenţele ACUM! Ziua de astăzi, din Parlament, a confirmat faptul că năravurile PSD nu se schimbă. Am văzut şi alianţe de conjunctură, şi lipsa de mobilizare, pe fondul unei majorităţi fragile, şi o lipsă completă de seriozitate în abordarea priorităţilor. Toate acestea pun în pericol dezvoltarea ţării”, a scris, miercuri seară, Ţurcan pe Facebook.

De aceea, Ţurcan susţine că Guvernul Orban a decis să-şi angajeze răspunderea şi să-şi pună mandatul pe masă pentru legea bugetului de stat, legea bugetului asigurărilor sociale şi corectarea OUG 114.

România va putea avea, pentru prima dată în ultimii ani, o lege a bugetului adoptată la timp, astfel încât comunităţile locale să-şi poată croi propriile bugete şi să putem demara proiecte importante pentru români. Bugetul pe anul 2020 alocă mai multe fonduri pentru sănătate şi educaţie faţă de execuţia pe anul în curs. În plus, vom folosi banii europeni pentru finanţarea unor proiectele specifice, în aceste domenii. Autorităţilor locale le vor fi alocate, de asemenea, mai multe fonduri pentru a susţine investiţii în şcoli şi spitale”, a mai scris Ţurcan.

Potrivit acesteia, un alt obiectiv al bugetului este relansarea creşterii economice bazată pe investiţii, nu doar pe consum.

„Vom menţine creşterile de pensii şi salarii”, a mai afirmat vice premierul.

Raluca Ţurcan precizează că sunt incluse toate măsurile pozitive care vor intra în vigoare de la 1 ianuarie:

Creşterea salariului minim brut;
Majorarea salariilor profesorilor;
Indexarea alocaţiilor de stat pentru copii cu rata inflaţiei;
Eliminarea supra accizei la carburanţi;
Eliminarea supra-impozitării contractelor de muncă part-time;
Eliminarea taxelor introduse prin OUG 114.

„Pentru că astăzi PSD a refuzat să supună la vot alegerea primarilor în două tururi şi a preşedinţilor de Consilii Judeţene din rândul consilierilor, PNL poate fi adus în situaţia de a angaja răspunderea Guvernului şi pe aceste două modificări legislative”, a mai afirmat Ţurcan.

Guvernul şi-a asumat deja răspunderea pe mai multe proiecte – prorogarea unor termene în Justiţie, abrogarea OUG 51/2019 şi Legea plafoanelor.

De asemenea, Guvernul a anunţat, miercuri, că-şi va angaja răspunderea pe Legea bugetului, pe Legea asigurărilor sociale şi pe abrogarea OUG 114/2018.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: