ROMÂNIA BREAKING NEWS

„10 PENTRU GĂGĂUZIA”! Senatorul român Viorel Badea „trage de mânecă” pe aleșii neamului, să adune fiecare câte 10 cărți pentru școlile din Găgăuzia – R.Moldova

Vicepreședintele Comisiei românilor de pretutindeni, senatorul PDL Viorel Badea, a anunțat, luni, în plenul Senatului, demararea unei campanii de strângere de cărți românești pentru școlile din Găgăuzia, solicitând ca fiecare parlamentar să contribuie cu câte zece cărți.

Senatorul PDL a solicitat cuvântul în plenul Senatului, pentru a cere sprijinul parlamentarilor în vederea strângerii de cărți pentru școlile din Republica Moldova.

„La inițiativa Comisiei românilor de pretutindeni, s-a aprobat azi în Biroul Permanent al Senatului demararea unei campanii de strângere de cărți pentru școlile românești din Găgăuzia. Pentru informarea dumneavoastră, în Găgăuzia sunt 55 de unități școlare din care numai două predau toate materiile în limba română, așa că fac un apel către dumneavoastră, din plenul Senatului, în special către liderii de grup, să începem de săptămâna aceasta ca fiecare dintre colegii noștri să aducă un număr de cel puțin zece cărți din bibliotecile personale pentru a putea să ducem la bun sfârșit această campanie”, a spus Badea.

Sursa: Mediafax