ROMÂNIA BREAKING NEWS

Miercurea Neagră! Se apropie alegerile? E rost de călcat Instituțiile Statului de Drept în picioare… (Patru institutii, îngenuncheate)

Miercurea Neagră! Se apropie alegerile? E rost de călcat Instituțiile Statului de Drept în picioare… (Patru institutii, îngenuncheate)

Miercurea Neagră …

Președintele Klaus Iohannis a luat apărarea Antenei 3.

Camera Deputaților i-a făcut scăpați pe Mădălin Voicu și Nicolae Păun.

Senatul a acționat aproape la unison în apărarea lui Dan Voiculescu și a trustului său.

Premierul Cioloș a criticat ANAF pentru un presupus abuz la notificarea Antenei 3.

Toate acestea s-au întâmplat miercuri, la numai două zile după ce președintele Comisiei Europene a anunțat că  UE ar putea elimina MCV în câțiva ani.

Miercurea Neagră pentru justiția din România.

Camera Deputaților i-a făcut scăpați pe Mădălin Voicu și Nicolae Păun. După ce l-au salvat pe Mădălin Voicu de la reținere și arestare preventivă, deputații au apucat doar să încuviințeze reținerea lui Păun, întrucât la votul care s-a dat separat pentru cererea de arestare preventivă au mai fost doar 178, adică mai puțin decât jumătate plus unu din câți deputați sunt în total.

Mădălin Voicu: Voi nu vreți să mă înțelegeți. Nu știți prin ce am trecut eu. Deputatul Mădălin Voicu a rugat jurnaliștii să nu îi mai solicite declarații cu privire la dosarul în care este cercetat de DNĂ, precizând că nu mai dorește să comenteze despre Justiție în public. „Am promis că nu mai vorbesc despre acest caz și, în general, nu mai vorbesc despre Justiție în public. (…) Voi nu vreți să mă înțelegeți. Nu știți prin ce am trecut eu și atunci probabil că voi făcându-vă meseria credeți că am cum să vă umplu spațiul. Vă mulțumesc mult. Vă rog să mă înțelegeți”, a declarat Voicu, la Palatul Parlamentului. Acesta a mai adăugat și că nu a mai vorbit cu Nicolae Păun, anchetat în același dosar. Mădălin Voicu este pus sub acuzația de trafic de influență, spălare de bani și fals în declarații, toate în formă continuată, iar procurorul-șef al DNA, Laura Kodruța Dovezi a cerut miercurea trecută sesizarea președintelui Camerei Deputaților în vederea încuviințării reținerii și arestării preventive a deputaților Mădălin Voicu și Nicolae Păun, scrie  EVZ.

Și Senatul a acționat azi că o instituție decuplată de la valorile democratice.

Senatorii au acceptat aproape în corpore să participe la o ședință de înfierare a premierului Cioloș și a ANAF, ședința convocată urgent de pe o zi pe alta de președintele Călin Popescu Tăriceanu. Tăriceanu s-a remarcat de altfel prin acțiunile sale împotriva justiției.

Premierul Cioloș – mesaje contradictorii în fața Parlamentului.

După un prim discurs în care a explicat că ANAF a aplicat legea, Cioloș a revenit cu un mesaj dur la adresa ANAF, acuzând presupuse abuzuri ale agenților care au notificat Antena 3. Premierul a revenit totuși seara cu un mesaj pe Facebook în care a întărit sprijinul pentru acțiunea ANAF. Rămâne un semn de întrebare legat de rapiditatea cu care el a răspuns chemării la ordine din partea lui Tăriceanu. Cioloș a recidivat miercuri seara, pe pagina sa de facebook, făcând o serie de precizări cu privire la poziția sa în cazul Antena 3 – ANAF. Cioloș afirmă că susține în continuare fondul intervenție ANAF, atât în cazul Antena 3 cât și în general, dar că regretă modul în care a acționat ANAF în acest caz, „prin descindere în forță care poate fi interpretată ca intimidare”. (vezi și editorialul lui D. Tapalagă, „Condamn lașitatea premierului Cioloș”)

„(…) La un moment dat a intervenit iarasi sindromul premierului tehnocrat.Maladia s-a manifestat in premiera pe 23 decembrie intr-un interviu, ati ghicit, tot la Antena 3. Atunci premierul a incercat sa se puna bine cu toata lumea, sa castige indulgenta tuturor. Asa a procedat si acum, de aceasta data intr-un mod pagubos nu doar pentru el, ci mai ales pentru functionarea institutiilor si pentru respectul fata de lege.
In loc sa se limiteze la explicatii tehnice, absolut normale si necesare pentru o buna intelegere a situatiei de catre opinia publica, Dacian Ciolos a cedat presiunilor politice si mediatice. A condamnat fara explicatii actiunea fiscului, fara a indica exact ce-i reproseaza, dupa ce tocmai aparase si justificase actiunea de evacuare a Antenei 3.
In loc sa condamne manipularea, intoxicarea si minciuna duse pana in Parlamentul European de catre trupa lui Voiculescu, premierul Ciolos le-a tras un sut tocmai celor care au pus in sfarsit legea in aplicare. Repet, nimeni n-a inteles ce li se imputa mai exact celor de la ANAF, dupa ce Dacian Ciolos le-a justificat actiunea din punct de vedere legal. Acest mesaj perfect contradictoriu se explica, din nou, prin dorinta premierului de a castiga bunavointa tuturor, cu orice pret. Doar ca acum sacrifica tocmai ceea ce pretinde ca doreste sa obtina:increderea in institutii. Citește integral pe HotNews

Ziua s-a încheiat cu declarația șocantă a președintelui Iohannnis, care a criticat ANAF, a victimizat Antena 3, a sugerat ca decizia definitivă a instanței reprezintă „banale motive administrative” și a anunțat că vor fi găsite soluții convenabile (vezi și editorialul lui C. Pantazi, „Președintele Antenei 3: Ziua horror în care Iohannis i-a luat apărarea lui Voiculescu și a călcat pe justiție”)

Klaus Iohannis, batjocorit pe Facebook după ce a luat apărarea Antenei 3. Președintele Klaus Iohannis a fost aspru criticat pe pagina de Facebook, după ce miercuri seara a declarat că cei de la la ANAF au avut o „abordarea heirupista”atunci când le-au cerut celor de la Antena 3 să evacueze sediul confiscat de stat în urma unei decizii judecătorești. Utilizatorii de Facebook au luat cu asalt pagina de facebook a președintelui, criticându-l pentru declarația referitoara la cazul Antenei 3. „În primul rând, cred că libertatea de exprimare în media nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative. În al doilea rând, această abordare heirupista a ANAF mi se pare cel puțin nepotrivită, dacă nu discutabilă”, a declarat președintele, vorbe care au stârnit furia internauților, anunță Adevarul..

Reamintim că președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, declarase luni după o întâlnire cu premierul Ciolos că e convins că România va scăpa de MCV în timpul mandatului său. Rămâne de văzut dacă evenimentele de miercuri vor avea o influență asupra MCV.

Președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, și-a exprimat convingerea că, în timpul mandatului actualei Comisii, Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) se va finaliza în cazul României. „I-am spus încă o dată domnului prim-ministru că sunt convins că în timpul mandatului Comisiei mele o să punem capăt Mecanismului MCV. Nu există o legătură strânsă între ceea ce eu aș spune cazul Bulgariei și cazul României. Cele două cazuri sunt separate. Dacă România o ia înaintea amicilor noștri bulgari, prietenilor bulgari, evident că mecanismul se va încheia dacă România menține nivelul de punere în practică actual al așteptărilor Comisiei Europene și din partea statelor membre atunci acest lucru se va întâmpla”, a spus Juncker, care a susținut declarații comune de presă cu premierul Dacian Ciolos.

Șeful Guvernului român a afirmat că și România dorește o finalizare a MCV și internalizarea acestui proces. „Domnul președinte a spus că în cursul mandatului acestei Comisii se poate să fie finalizat acest mecanism, dar eu sper să nu trebuiască să așteptăm ultimul an al mandatului acestei Comisii pentru a găsi o soluție la aceasta. Asta nu înseamnă că în România nu trebuie să continuăm cu lupta împotriva corupției și pentru consolidarea a ceea ce s-a făcut până acum, dar noi considerăm că există în momentul de față suficientă maturitate în România pentru că tot acest proces să fie integrat și internalizat în mecanismele pe care Guvernul, sistemul judiciar, Parlamentul le pot avea în vedere. Sigur, domnul președinte a spus că în cursul mandatului acestei Comisii să poată să fie finalizat acest mecanism, eu sper să nu trebuiască să așteptăm ultimul an al mandatului acestei Comisii pentru a găsi o soluție”, a precizat Dacian Ciolos.

Între timp se apropie alegerile și pe malul râului din dreapta Palatului Parlamentului României… contează altceva.

Publicat de Andrei Rădescuromaniabreakingnews.ro / Surse: Hotnews, Adevarul, EvenimentulZilei, StirileProTv

 

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: