ROMÂNIA BREAKING NEWS

Obama se va întâlni cu Traian Băsescu și cu Petro Poroșenko în Polonia

Președintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, se va afla marți și miercuri în Polonia, unde se va întâlni cu liderii țărilor aliate din Europa Centrală și de Est, printre care și România, scrie mediafax.ro, citând consilierul adjunct pentru Securitate Națională, Ben Rhodes.

Deplasarea lui Obama în Polonia va fi efectuată în scopul de a reasigura țările din Europa de Est în privința angajamentului Statelor Unite pentru apărarea securității lor, după ce Rusia a preluat controlul asupra peninsulei ucrainene Crimeea. După acest eveniment, președintele american va participa la o cină festivă, la Palatul Regal, alături de ceilalți lideri invitați la eveniment. Statele Unite și Polonia vor găzdui, marți după-amiază, o întâlnire cu aliații lor apropiați din Europa Centrală și de Est. La întâlnire vor participa, în afară de Statele Unite și Polonia, Bulgaria, Croația, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, România și Slovacia.
Miercuri, Obama va avea o întrevederea și cu președintele ales al Ucrainei, Petro Poroșenko, după care va merge la Castelul Regal, unde va susține un discurs. După Varșovia, Obama se va deplasa în Belgia, unde va participa la summitul G7, la Bruxelles. Summitul G7 are loc după excluderea Rusiei din G8 și anularea reuniunii de la Soci, măsuri luate în urma intervenției Moscovei în Ucraina.
Liderul american va merge ulterior la Paris, joi, unde se va întâlni cu președintele François Hollande, chiar în aceeași zi în care șeful de stat francez îl va primi pe omologul său rus, Vladimir Putin. Casa Albă nu intenționează să programeze o întâlnire între Obama și Putin în cursul vizitei președintelui american la Paris, a precizat consilierul american Rhodes.
În schimb, Obama nu se va opune unei întâlniri între Hollande și Putin, a dat asigurări, vineri, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jay Carney.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.