ROMÂNIA BREAKING NEWS

Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, impresionat de președintele Klaus Iohannis / „Locul României este în interiorul spațiului Schengen”

Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, impresionat de președintele Klaus Iohannis / „Locul României este în interiorul spațiului Schengen”

Klaus Iohannis:
„Locul României este în interiorul spațiului Schengen”, mi-a spus astăzi Martin Schulz, Președintele Parlamentului European. Am vorbit cu domnul Schulz și despre libertatea de mișcare a forței de muncă. M-am bucurat să constat că amândoi avem același punct de vedere: aceasta nu poate fi pusă sub semnul întrebării, este o valoare câștigată, care trebuie păstrată.

Președintele Klaus Iohannis a avut joi, la Bruxelles, o discuție cu președintele Parlamentului European, Martin Schulz.

Oficialul european s-a declarat impresionat de Iohannis, în urma conversației în limba germană.

„Am avut plăcerea de a discuta pentru prima dată cu președintele unui stat, o ora întreagă, în limba germană”, a declarat Schulz, potrivit stiripesurse.ro, citat de romaniabreakingnews.ro

Declarații Iohannis:

– „În chestiunea migrației, am fost de acord că problema trebuie tratată în integralitate, nu pe părți, și la sursă – în țările de unde vin refugiații.”

– „Am ajuns și la tematica țărilor de tranzit, de exemplu Turcia, cu care trebuie să colaborăm mai mult, pentru a avea un control asupra problemei refugiaților; am atins tema siguranței frontierelor țărilor și, bineînțeles, tema Schengen.”

– „M-am bucurat să aflu că opinia domnului președinte este că Schengen trebuie păstrat, iar locul României este în interiorul Schengen.”

– „În ce privește liberatea de mișcare a forței de muncă avem aceeași opinie – este o valoare cîștigată, care trebuie păstrată.”

Șeful statului a anunțat miercuri, într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni, că joi va avea o întâlnire de lucru la Bruxelles cu președintele PE, Martin Schultz, cu care va discuta despre migrație, rolul Parlamentului European, precum și alte teme. Tot joi, președintele Iohannis se va întâlni cu europarlamentarii români.  Președintele Klaus Iohannis participă joi și vineri la Consiliul European de toamnă de la Bruxelles.

Publicat de Andrei Radescu -romaniabreakingnews.ro / Surse: Klaus Iohannis, stiripesurse.ro, onlinereport.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: