ROMÂNIA BREAKING NEWS

Unioniștii și contra-manifestanții ignoră solicitările Primăriei și anunță că vor ieși în stradă pe 16 septembrie

Reprezentanții Platformei Civice „Acţiunea 2012”, cât şi membrii partidului „Patrioţii Moldovei” anunţă că vor ieşi duminică, 16 septembrie, în stradă. Această în pofida solicitărilor venite din partea edilului capitalei, Dorin Chirtoacă, dar şi a premierului Filat de a amâna acţiunile publice.

Unioniştii au precizat că traseul Marşului rămâne acelaşi stabilit anterior – Academia de Ştiinţe – Piaţa Marii Adunări Naţionale. „La 16 septembrie 10.000 de oameni vor cerea UNIREA la Chișinău. Te invităm și pe tine, să ni te alături, pentru a cere Unificarea Basarabiei cu România și pentru a face resimțită prezența românilor în
Basarabia, prin a oferi un semnal clar clasei politice și altor cetățeni”, precizează reprezentanţii Acţiunii 2012 în cadrul unei declaraţii lansate ieri, 11 septembrie.

Şi „Patrioţii Moldovei” îşi păstrează poziţia. Reprezentanţii partidului susţin că nu acceptă solicitarea înaintată de Primăria Chişiău de a protesta în faţa scuarului Teatrului Naţional de Operă şi Balet.”„Noi acţionăm legal. Nu am primit nici un refuz de a merge în Piaţa Marii Adunări Naţionale. De asemenea, noi am fost primii care am solicitat să protestăm în PMAN”, a declarat Alexandru Dobrea, vicepreşedintele partidului.

De cealaltă parte a baricadei se află mai multe organizaţii care reprezintă minorităţile etnice din Republica Moldova. Acestea au semnat o scrisoare deschisă către autorităţi prin care cer anularea Marşului Unionist. „Acest eveniment tradiţional, organizat din 1996, atrage mulţi vizitatori. Astfel, organizarea unor astfel de manifestări cu ideologii diferite concomitent nu este doar inadmisibilă, dar şi periculoasă”, se arată în declaraţia acestora.

Menţionăm că anterior Vlad Filat a cerut organizatorilor Marșului Unionist să se abțină de la desfășurarea manifestației. Mai mult, premierul a solicitat Ministerului Justiţiei să iniţieze o procedură prin care pe viitor să nu fie admise desfăşurarea “acţiunilor publice antistatale”.
Moldova.ORG

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: