ROMÂNIA BREAKING NEWS

Chirtoacă cere amânarea Marșului Unionist

Astăzi, 10 septembrie, Primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă s-a adresat organizatorilor Marșului Unonist, precum și contra-manifestanților să amâne desfăşurarea marșurilor pentru altă dată.

Acesta a invocat faptul că în aceiași zi la Chișinău va avea loc Festivalul Etniilor, iar pentru a nu știrbi din imporntanța acestuia edilul cere amânarea lor.

Potrivit lui Lilian Carp, Șef al Cabinetului Primarului, Procuratura Generală s-a expus împotriva desfășurării acestor două manifestații.

„Este o chestiune delicată. Au avut loc și anterior mai multe manifestații concomitent. Problema apare vis-a-vis de riscurile care se anunță cu aceste manifestații. Legea nu spune că putem modifica și data, putem modifica doar locul. În același timp, nu ar fi deloc corect din partea organizatorilor să-și arate de ce sunt în stare. Ar fi corect, din partea tuturor să facă un pas înapoi și să aleagă o altă zi. Este clar că vor fi ciocniri. Poliția va lua măsuri ca cele două grupuri să nu să se întâlnescă și să nu aibă loc dezordini în masă. Dacă se va întâmpla de Festivalul Etniilor, va umbri festivalul. Și nu va fi corect față de minorități. Fac un apel către organizatorii din ambele tabere, să renunțe la această activitate. Ar fi corect și ar fi cu obraz față de comunitățile etnice din municipiul Chișinău”, a explicat Dorin Chirtoacă.

Amintim că pe teritoriul Republicii Moldova, în acest an, au avut loc trei astfel de Marșuri Unioniste, soldate cu ciocniri între manifestanți și oponenții acestora.
Moldova.ORG

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: