ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ghimpu despre art. 13 din Constituție: „Ori va fi scris limba română, ori nu va fi menționat nimic”

Partidul Liberal va insista ca în Constituție să fie consfințită limba română. Dacă această propunere nu va trece, atunci liberalii vor cere ca mențiunea cu privire la limba de stat să fie în general exclusă, scrie www.unimedia.md, preluata de Romanian Global News.

Declarații în acest sens au fost făcute de către președintele PL, Mihai Ghimpu, în cadrul emisiunii „ÎnProfunzime” de la ProTV Chișinău.

„Eu pledez pentru adevăr – limba română. Nu este probleme nici în PD, nici în PLDM vis-a vis de această chestiune. Este problema cum schimbăm, în Parlament sau prin Referendum?

Ce eu o să votez cu aceștia care flutura bidoanele prin țară? Este nevoie de referendum, cetățeanul trebuie să aleagă. Putem să rezolvăm doar prin referendum. Dacă nu trece prin referendum limba română, mai bine să nu figureze deloc, decât să fie minciuna în Constituție”, consideră liberalul.

La punctul forma de guvernământ din Republica Moldova, PL nu este atât de categorica ca PLDM. Dacă liberal-democrații optează pentru o republică prezidențială, liberalii stau pe gânduri. „Republică prezidențială înseamnă că în fruntea Executivului stă președintele. Noi știm ce înseamnă asta. Am discutat eu cu colegii de partid și suntem împotrivă. O să vedem. Trebuie să analizăm și să gândim așa încât să rezolvăm problema cu alegerea șefului statului”, a conchis Ghimpu.

SURSA:RGNpress

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: