ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ghimpu despre art. 13 din Constituție: „Ori va fi scris limba română, ori nu va fi menționat nimic”

Partidul Liberal va insista ca în Constituție să fie consfințită limba română. Dacă această propunere nu va trece, atunci liberalii vor cere ca mențiunea cu privire la limba de stat să fie în general exclusă, scrie www.unimedia.md, preluata de Romanian Global News.

Declarații în acest sens au fost făcute de către președintele PL, Mihai Ghimpu, în cadrul emisiunii „ÎnProfunzime” de la ProTV Chișinău.

„Eu pledez pentru adevăr – limba română. Nu este probleme nici în PD, nici în PLDM vis-a vis de această chestiune. Este problema cum schimbăm, în Parlament sau prin Referendum?

Ce eu o să votez cu aceștia care flutura bidoanele prin țară? Este nevoie de referendum, cetățeanul trebuie să aleagă. Putem să rezolvăm doar prin referendum. Dacă nu trece prin referendum limba română, mai bine să nu figureze deloc, decât să fie minciuna în Constituție”, consideră liberalul.

La punctul forma de guvernământ din Republica Moldova, PL nu este atât de categorica ca PLDM. Dacă liberal-democrații optează pentru o republică prezidențială, liberalii stau pe gânduri. „Republică prezidențială înseamnă că în fruntea Executivului stă președintele. Noi știm ce înseamnă asta. Am discutat eu cu colegii de partid și suntem împotrivă. O să vedem. Trebuie să analizăm și să gândim așa încât să rezolvăm problema cu alegerea șefului statului”, a conchis Ghimpu.

SURSA:RGNpress

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: