ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ultima oră! Ucraina a reușit să oprească invazia armatei ruse disimulată într-un convoi umanitar

Kiev, 09 august. Ucraina a reușit să oprească provocarea de amploare care se pregătea la granița de Est prin aducerea trupelor ruse în Ucraina, a comunicat șeful adjunct al Administrației Prezidențiale Valeriy  Cealîi. Consemnează ukrinform.ua

„Sub masca unui ajutor umanitar Rusia a făcut o încercare de a aduce un contingent militar pe teritoriul Ucrainei. Concentrarea trupelor la frontiera a fost de asemenea identificată și monitorizată de partenerii occidentali. Președintele a convocat  Centrul operațional pentru pregătirea unei reacții imediate. Petro Poroșenko a purtat discuții cu secretarul de stat al SUA și conducerea Crucii Roșii. Trecerea frontierei de către așa-numiții pacificatorii va fi  considerată de  Ucraina, ca un act de agresiune. Și vom avea dreptul deplin de a ne apăra „, a spus acesta.

Potrivit lui Cealîi, un convoi imens s-a apropiat de  granița cu Ucraina, însoțit de armata rusă cu tehnică militară, și se presupune că prin acordul de Cruce Roșie, un ajutor umanitar de menținere a păcii ar fi trebuit să intre Ucraina,  ” aparent în scopul de a provoca un conflict  de proporții . „

De asemenea, este menționat faptul că ajutorul umanitar pentru Ucraina va veni de la organizațiile internaționale, în conformitate cu legislația în vigoare, dar „fără pseudo pacificatorilor.” Mai mult decât atât, Comitetul Crucii Roșii Internaționale a respins „orice declarații ale Rusiei,  că această  incursiune a „trupelor rusești de  menținere a păcii” s-a realizat în  acord cu Crucea Roșie.”

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.