ROMÂNIA BREAKING NEWS

Ocidentul nu se teme de Rusia ci doar de consecințele destrămării acesteia.

Uniunea Europeană și SUA nu sunt interesate în răsturnarea regimului actual de la Kremlin, condus de președintele Vladimir Putin, deoarece se tem de posibilele consecințe, consideră experta germană Liana Fix, cercetător științific pe lângă Societatea pentru Politică Externă din Berlin, informează Ukrinform.

„În pofida unei politici externe inacceptabile, în pofida dificultăților de comunicare cu Putin, nici Statele Unite și nici UE nu sunt interesate de o schimbare de regim în Rusia, pentru că nimeni nu știe ce ar urma după ce se va prăbuși acest sistem conceput pentru un singur om în Rusia”, a afirmat experta germană, într-un interviu pentru Deutsche Welle.

În opinia sa, teama de revoltă și de o destabilizare în Rusia sunt mai importante decât disconfortul multor lideri europeni de a avea de a face cu Putin.

Atente la propriile interese, UE și SUA nu pot pur și simplu dori o schimbare de regim în Rusia la ora actuală, consideră cercetătoarea germană, autoarea unei disertații pe tema rolul Germaniei în relațiile dintre UE și Rusia.

‘La ora actuală, Rusia nu este niciun fel de superputere în ascensiune, dimpotrivă — o putere pe cale de a apune. Rusia este orice, dar numai o superputere care renaște nu. Dimpotrivă, este un imperiu care se stinge pentru că nu se bazează pe o economie modernă, ci pe veniturile din petrol și gaze’, mai spune aceasta.

Sursa:ukrinform.ua

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.