ROMÂNIA BREAKING NEWS

„Touch Me Not” stârnește reacții pro și contra, extrem de dure! Dan Negru: „Dacă aş posta aici imagini din film, FB mi-ar dezactiva contul (…) Băgaţi-vă “Urşii” în fund!” –

„Touch Me Not” stârnește reacții pro și contra, extrem de dure! Dan Negru: „Dacă aş posta aici imagini din film, FB mi-ar dezactiva contul (…) Băgaţi-vă “Urşii” în fund!” –

Filmul „Touch Me Not” („Nu mă atinge-mă”), a fos scris şi regizat de Adina Pintilie. Filmul este axat pe tema dorinţei cronice a omului de atingere, de contact, în diversele sale faţete. O femeie şi doi bărbaţi, în căutarea intimităţii. Singurătăţile lor se întâlnesc din întâmplare sau nu, într-o încercare deznădăjduită de a avea contact. Filmul a fost apreciat şi de critică de specialitate, ca impresionant prin inteligenţă, încredere în sine şi originalitate. Producători filmului sunt Monica Lazurean-Gorgan (4 Proof Film) şi Adina Pintilie (Manekino Film). Co-producători sunt Unlimited (Franţa) şi Rohfilm (Germania). „Nu mă atinge-mă” a primit finanţare din partea fondului Eurimages, iar dezvoltarea proiectului cinematografic a fost făcută în Torino Lab, Atelierul Cinefondation şi Binger Lab.

O reacţie vehementă a venit din partea vedetei tv de la Antena 1 – Dan Negru, la ştirea că lungmetrajul de debut al Adinei Pintilie „Touch Me Not”, a câştigat, trofeul Ursul de Aur al celei de-a 68-a ediţii a Festivalului de Film de la Berlin. Dan Negru și-a arătat revolta față de faptul că temele pornografice sunt percepute că artă.(foto B1TV)

„Băgaţi-vă “Ursul de aur” în fund! Dacă aş posta aici imagini din film, FB mi-ar dezactiva contul. O femeie încearcă să-şi vindece frigiditatea plătind un bărbat să se masturbeze în faţa ei. Şi ăla stă şi se masturbează. Iaca filmu’. Ştiu, nu înţeleg eu masturbarea că artă. Dar toţi “Urşii de Aur” fac săli goale de cinema, filme ieftine cu curve şi înjurături vândute fraierilor drept artă. Pe piaţa liberă, sunt falimentare, n-au public. Băgaţi-vă “Urşii” în fund!”, scrie Dan Negru pe Facebook.

Regizorul român Tudor Giurgiu a reacționat tranșant la adresa celor care critică filmul: „distincția din cadrul festivalului ar trebui să determine schimbări profunde în cinematografia românească”

“Despre Urs. Ca de obicei, am trecut in mai putin de o zi de la Bravo Romania la sa va bagati Ursul in fund”. Tipic. Filmul nu o sa placa la toata lumea si e normal sa fie asa, e clar, doar nu e “Singur acasa”. Doar ca Ursul asta nu merita bagat in fund pentru simplul fapt ca e o prima uriasa recunoastere a unui cineast talentat, sensibil, Adina Pintilie, care munceste pe branci la filmul asta de peste 7 ani de zile. 7 ani de indoieli, de dileme, de renuntari. Premiul asta ar trebui sa determine, in al 12-lea ceas, schimbari sistemice in modul in care functioneaza cinematografia, de la evaluarea scenariilor, finantarea lor si mai apoi difuzarea filmelor. Pentru ca e de-a dreptul ironic ca filmul premiat s-a facut si datorita finantarii de la Eurimages, fondul Consiliului Europei pentru coproductii (care a dat proiectelor romanesti milioane de euro in ultimii 20 de ani vs o contributie minora a tarii) iar luna trecuta Ministerul de Externe a taiat din pix aceasta obligatie anuala a Romaniei. Nu avem nevoie de banii lor, nu? Da’ da bine la raport sa spunem ca Romania are Ursul de Aur, nu? Aveti grija ca Iohannis a declarat ca e de acord sa se mareasca contributia Romaniei la bugetul european, poate gasiti niste firfirei sa ne platim datoriile ca altfel o sa ne dea aia afara, cu Ursi cu tot”, a scris regizorul pe Facebook.

Potrivit B1TV, el a precizat că toți cei care au lucrat la această producție merită felicitați pentru muncă și dăruire.

“Altfel, respect maxim tuturor celor care i-au fost aproape Adinei in anii astia. Lui Dan Nutu si Cristina Hoffman si al lor “Aristoteles Workshop” (sprijinit de TVR in vremurile de inceput..) unde Adina a facut in 2007 un documentar excelent, “Nu te supara, dar..”, premiat apoi in toata lumea. Si pentru ca multi fac legaturi intre Urs si faptul ca Berlinala premiaza politic sau ca se joaca politically correct, vezi #metoo, eu cred ca e o prostie. Un film bun e un film bun si basta. Juriul premiaza cu Aur atunci cind simte si vede o viziune originala si personala asupra lumii. Si, pentru a fi politically incorrect pina la capat, o sa ii felicit si pe barbatii care i-au fost alaturi in lunga ei calatorie de realizare a acestui proiect- George Chiper-Lillemark, Rik Vermeulen, Andrei Tanasescu, Dan Angelescu, si or mai fi multi altii”, a mai precizat Tudor Giurgiu.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: