ROMÂNIA BREAKING NEWS

Slugile rușilor și „cozile de topor” de la București ar fi plecat ca „patrioți români” să lupte pentru Novorossia(?)

 „Românii au venit să lupte pentru Novorossia!” …titrează portalul de presă dni.ru
Printre cei ce au depus jurământul de credință față de autoproclamata Republică  Populară din Donețk s-ar fi aflat și voluntari străini. Un batalion din Bucuresti a intrat in armata DNR ( armata rebelilor pro-ruși)  pentru a sprijini  independența  sub orice formă, relatează rușii de la dni.ru

Ne opunem oprimării populației vorbitoare de limbă rusă din Donbass și suntem gata pentru a merge pe front, în orice moment”, a declarat unul dintre recruții din România, scrie LifeNews.  Anterior, armatei DNR li s-au  alăturat și voluntari din Franța. Însă știrea difuzată referitor la francezii care ar fi ajuns în regiunea Donetsk a fost declarată ca fiind falsă și caracterizată  de  mediile franceze ca făcând parte din arsenalul de propagandă rusesc.

N.R. R.B.N. Press: Dar oprimării populației vorbitoare de limbă română din Transnistria de către Rusia?  …vă opuneți dragi români plecați la luptă pentru Novorossia???   Sunteți gata să mergeți pe front și pentru ei ??? 

Potrivit mediior rusești, „miliția constituită din francezi, care luptă pentru Rusia este portretizatată de presa franceză  ca agresori care au atacat Ucraina.  Noii voluntari au remarcat (pentru mediile rusești), faptul că trupele ucrainene distrug orașul Donețk și Lugansk și în luptele cu milițiile formate din voluntari  s-au ascuns în spatele populației civile. Voluntarii francezii au relatat că  pe drumul spre Donetsk au observat cum armata ucraineană demoralizată nu a vrut să lupte împotriva poporului țării sale.”

În armata DNR  ar fi intrat și voluntari din alte țări europene.  Unul dintre ei, spaniolul Ramiro Gomez într-un interviu la Russia Today a explicat de ce a decis să-și părăsească țara  și să se alăture voluntarilor din Donbass: Nu am mai putut să stau să mă uit la o nedreptate pe care o face mass-media din țătile noastre, care nu contenesc cu  manipularile și răspândirea de false informații și am decis să mă duc acolo. În drumul spre Lugansk, am condus de-a lungul drumului și am văzut că a fost complet distrus de bombardamente, au distrus restaurante, școli, spitale, locuințe De luni bune oamenii trăiesc fără apă, fără electricitate, fără comunicații,  este o mare penurie de alimente și populația se află sub focul neîncetat al armatei ucrainene, care, de altfel, spune acesta este operațiune antiteroristă, într-un moment în care acesta este un adevărat război , a concluzionat spaniolul.

Nu este cazul să judecăm s-au să demontăm ceea este evident,  aceste relatări sunt un abil proces de manipulare și război informațional din partea Rusiei, care dorește a se prezenta ca fiind de partea „binelui” și de a cărui parte au început să lupte chiar occidentali, „cetățeni onești, idealiști și sinceri”, chiar și români, veniți să îi apere pe vorbitorii oprimați ai limbii ruse. Însă putem pune la cale un scenariu care este foarte plauzibil și care se poate constitui într-o întrebare retorică pentru posibilele „cozi de topor” dintre rândurile românilor care ar pleca sau ar fi plecat să lupte pentru Novorossia, deși în lipsa oricăror dovezi concrete (filmate) nu este plauzibilă informația cu existența masivă a acestora (un batalion?) în rândurile rebelilor (teroriști) pro-ruși.

Să presupunem ca se deschid ostilitățile și pe spațiul transnistrean și acești voluntari ar putea fi trimiși inclusiv aici ca să lupte pentru Novorossia ! Ce situație… !!! de o parte, armata  transnistreană, armata rusă,   voluntari pro-ruși, printre ei și așa zișii români… care să lupte pentru Novorossia împotriva… limbii române, a drepturilor românilor din R. Moldova și  Transnistria, împotriva identității românești, împotriva fraților de sânge !!!

… de cealaltă parte fiind evident,  Armata R. Moldova, Armata Română, și alți aliați.  Ce minte și ce suflet să aibe oare acești „români” care să lupte pentru această Novorossia? și mai departe? Oare există printre noi și astfel de exemplare. Viața e plină de surprize.

*De fapt este vorba de două persoane, doi români identificați de autoritățile Statului Român, pe care propaganda rusească i-a transformat într-un batalion.

Dorian Thedor /R.B.N. Press

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: