ROMÂNIA BREAKING NEWS

Arseni IAȚENIUK a fost investit Prim-Ministru al UCRAINEI. Iațeniuk este din regiunea Cernăuți, cunoscător al limbii române și cu origini românești

Rada Supremă l-a numit în funcția de prim-ministru al Ucrainei pe Arseni Iațeniuk

 Arseni IAȚENIUK

Astăzi 27 februarie, Rada Supremă a Ucrainei l-a numit în funcție de prim-ministru al Ucrainei pe Arseni IAȚENIUK, în total pentru această candidatură au votat 371 de deputați ai poporului.

Decretul numărul 4342, care prevede alegerea prim-ministrului, după alegere a fost semnat de către Președintele Interimar al Ucrainei și totodată Președinte al Radei Supreme – Oleksandr TURCINOV.

Surse din regiunea Cernăuți au confirmat pentru  R.B.N. Press că liderul Opoziției  Ucrainene domnul Arsenie Iațenyuc, este de profesie avocat și este născut în Cernăuți, unde și-a făcut și studiile. Unul dintre bunicii lui Arsenie Iațeniuc era etnic roman și cetățean al României Mari interbelice.

Este familiarizat cu problemele românilor din nordul Bucovinei și înțelege destul de bine românește. Tatăl său a fost prodecanul Facultății de Istorie din Cernăuți, unde locuiește și în prezent fiind pensionar, fiul său vizitând-ul adesea.

Iațeniuk este unul dintre liderii opoziției din Partidul Patria, din care face parte și Iulia Timoșenko. Este liderul politic preferat de Washington, care la aflarea veștii despre numire a și anunțat un împrumut de un miliard de dolari pentru Ucraina. Economia ucraineană are  însă nevoie de 35 de miliarde de dolari.

„Vom lua măsuri extrem de impopulare pentru că guvernul și președintele de dinainte erau atât de corupți încât țara se află într-o situație financiară disperată. Suntem pe marginea dezastrului, iar acesta este guvernul sinucigașilor politici. Așa că: Bine ați venit în iad!”, a declarat Iațeniuk pentru BBC.

A atras atenția că noua conducere a țării se va opune din toate puterile încercărilor de secesiune:

„Ucraina va rămâne unită. În ciuda forțelor din interiorul țării care încearcă să separe țara vom face tot ceea ce putem pentru a păstra unitatea și integritatea teritorială a țării mele.

– Ce spuneți de forțele separatiste din Crimeea? Sunteți îngrijorați de ele?

– Le vom face față”.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.