ROMÂNIA BREAKING NEWS

Exclusiv! Decriptarea manevrelor militare ruse Zapad 17 (p. a II-a) Despre manevrele de disimulare a amplitudinii

Mai aproape de România... Mai aproape de noi, trupele ruse și locale din Transnistria au început și ele manevre militare de amploare, cu desfășurări de trupe și trageri de luptă
Exclusiv! Decriptarea manevrelor militare ruse Zapad 17 (p. a II-a) Despre manevrele de disimulare a amplitudinii

În continuarea articolului  Exclusiv! Decriptarea manevrelor militare ruse Zapad 17. Ce nu se știe public? (p.I) Analist militar Cristian Negrea

O altă manevră de disimulare a amplitudinii acestor exerciții este cea a desfășurării în paralel a unor exerciții de alarmare, desfășurare și trageri de luptă ale unor unități depărtate geografic, despre care se poate susține că nu fac parte din exercițiul Zapad, dar care practic participă la acest exercițiu.

Un foarte bun test de verificare a coordonării unor unități disparate, la distanțe mari, care să poată intra rapid în acțiune la nevoie pe fronturi secundare, sau chiar pe direcții de susținere ale frontului principal. Spre exemplu, în timpul exercițiului Zapad 2013, pe lângă unitățile participante direct în locațiile desemnate pentru acest exercițiu din Belarus, Kalinigrad și partea din Rusia din vecinătatea imediată a Belarusului, au exersat exerciții militare de amploare, cu trageri reale de luptă, și alte unități depărtate geografic, fapt care amplifică magnitudinea acestui exercițiu militar.

De exemplu, unitățile ministerului de interne, ale MVD, au desfășurat ample exerciții paralele, cele din structura centrală de comandă, cele din Novgorod, apoi Divizia MVD din Balasjiche, regiunea Moscova, Brigada 21 MVD din Sofrino, Unitatea Specială 21 din Mercurij, Smolensk,

Centrul Special 604 din Vitjaz, regiunea Moscova. Pe lângă acestea, revenind la unitățile militare, au existat multe care au desfășurat exerciții în paralel, în zona lor geografică, toate având legătură cu Zapad 2013. Ne referim aici la Flota de Nord, apoi la Luga, Kamenka, Strugij Krasnye, plus exerciții ale autorităților civile și ale rezerviștilor. Toate acestea denotă un grad mult mai mare al exercițiului militar decât cel recunoscut oficial, și acesta mult diminuat în declarațiile oficiale. Același scenariu se aplică și la Zapad 2017.

Exercițiul este în desfășurare și încă nu avem datele complete, dar deja au apărut informații despre alte unități care se antrenează intens în paralel cu exercișiul Zapad 2017. Flota Nordică desfășoară ample exerciții lângă peninsula Sredny, cedată prin forță de Finlanda URSS-ului în al doilea război mondial, aflată chiar la granița cu Norvegia, stat NATO. La exercțiu participă navele de luptă, avioane Suhoi-24 și elicoptere Mi-8, plus blindate și transportoare de trupe.

Mai aproape de România…

Mai aproape de noi, trupele ruse și locale din Transnistria au început și ele manevre militare de amploare, cu desfășurări de trupe și trageri de luptă. Mai târziu, vom afla de mai multe unități care nu sunt implicate în astfel de exerciții. Desigur, Rusia neagă că acestea ar fi parte din Zapad 2017 tocmai pentru a se preleva de dreptul de a refuza accesul observatorilor străini, din moment ce amploarea declarată a exercițiului nu depășește 13000 de militari. Dar e clar că vorbim de mult, mult mai mulți.

Va urma.

Autor: Negrea Cristian – romaniabreakingnews.ro

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: