ROMÂNIA BREAKING NEWS

Rusia furnizează separatiștilor arme ultramoderne, care perforează veste antiglonț

Federația Rusă testează în estul Ucrainei o muniție de nouă generație, care perforează orice vestă antiglonț și care poate fi utilizată la mitraliere ușoare, a declarat șeful unui institut de cercetare în domeniul echipamentelor militare din Kiev, Igor Cepkov, citat de agenția ucraineană de presă Ukrinform.

„La analiza acestor mijloace de distrugere, pe care le-am obținut din estul Ucrainei, am constatat că majoritatea vestelor antiglonț ce sunt livrate soldaților noștri nu corespunde nivelului de rezistență la acest nou tip de muniție”, a afirmat el.

Potrivit expertului ucrainean, sunt utilizate gloanțe de toate calibrele, de la calibrul 5,45 mm până la 7,62 mm, cu capacitate ridicată de perforare.

El mai spune că specialiști de la instititul său au studiat mai amănunțit un glonț, ca o dovadă reală a prezenței acestui nou tip de muniție, ce este furnizată grupărilor din estul Ucrainei și care perforează vesta antiglonț utilizată cel mai frecvent de către militarii ucraineni implicați în operațiunea împotriva rebelilor separatiști.

În sprijinul afirmației sale, expertul ucrainean a indicat că acest glonț are indexul 7N37 și că are o capacitate de perforare mai mare decât gloanțele utilizate de armata ucraineană. S-a constatat că acest glonț are un miez dintr-un aliaj de carbură de wolfram și este capabil să penetreze orice tip de vestă antiglonț.

Același expert a mai spus că acest tip de muniție poate perfora plăcile de blindaj cu o grosime mai mare decât grosimea vehiculelor moderne blindate din dotarea armatei ucrainene.

Astfel, potrivit acestuia, informațiile părții ruse că în ultimii 20 de ani Ministerul Apărării de la Moscova nu a efectuat înlocuirea muniției sale de luptă nu corespund realității. În acești 20 de ani a fost creată o muniție puternică 7N10 de calibrul 5,45×39; 7N13, cu un grad ridicat de perforare; gloanțe de același grad 7N22, 7N23, 7N24, 7N26, 7N37, precum și 7N39, a indicat el.

Sursa:Independent.md