ROMÂNIA BREAKING NEWS

Rusia furnizează separatiștilor arme ultramoderne, care perforează veste antiglonț

Federația Rusă testează în estul Ucrainei o muniție de nouă generație, care perforează orice vestă antiglonț și care poate fi utilizată la mitraliere ușoare, a declarat șeful unui institut de cercetare în domeniul echipamentelor militare din Kiev, Igor Cepkov, citat de agenția ucraineană de presă Ukrinform.

„La analiza acestor mijloace de distrugere, pe care le-am obținut din estul Ucrainei, am constatat că majoritatea vestelor antiglonț ce sunt livrate soldaților noștri nu corespunde nivelului de rezistență la acest nou tip de muniție”, a afirmat el.

Potrivit expertului ucrainean, sunt utilizate gloanțe de toate calibrele, de la calibrul 5,45 mm până la 7,62 mm, cu capacitate ridicată de perforare.

El mai spune că specialiști de la instititul său au studiat mai amănunțit un glonț, ca o dovadă reală a prezenței acestui nou tip de muniție, ce este furnizată grupărilor din estul Ucrainei și care perforează vesta antiglonț utilizată cel mai frecvent de către militarii ucraineni implicați în operațiunea împotriva rebelilor separatiști.

În sprijinul afirmației sale, expertul ucrainean a indicat că acest glonț are indexul 7N37 și că are o capacitate de perforare mai mare decât gloanțele utilizate de armata ucraineană. S-a constatat că acest glonț are un miez dintr-un aliaj de carbură de wolfram și este capabil să penetreze orice tip de vestă antiglonț.

Același expert a mai spus că acest tip de muniție poate perfora plăcile de blindaj cu o grosime mai mare decât grosimea vehiculelor moderne blindate din dotarea armatei ucrainene.

Astfel, potrivit acestuia, informațiile părții ruse că în ultimii 20 de ani Ministerul Apărării de la Moscova nu a efectuat înlocuirea muniției sale de luptă nu corespund realității. În acești 20 de ani a fost creată o muniție puternică 7N10 de calibrul 5,45×39; 7N13, cu un grad ridicat de perforare; gloanțe de același grad 7N22, 7N23, 7N24, 7N26, 7N37, precum și 7N39, a indicat el.

Sursa:Independent.md

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.