ROMÂNIA BREAKING NEWS

Stare de alertă în comunitatea internațională! Tensiuni între Washington și Moscova

Stare de alertă în comunitatea internațională! Tensiuni între Washington și Moscova

Starea de alertă a pus stăpânirea pe comunitatea internațională după declarațiile recente făcute de ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. Oficialul de la Kremlin a anunțat că Rusia, se simte amenințată de SUA și NATO din cauza noilor echipamente militare pe care acestea le desfășoară.

sua-rusia„Rusia observă o schimbare fundamentală a circumstanțelor rusofobiei agresive, care a devenit baza politicilor Washingtonului față de Moscova. Și nu este vorba doar de rusofobia discursivă, ci și de acțiuni agresive care afectează în mod real interesele naționale ruse și ne pun securitatea în pericol. Este vorba de apropierea Alianței Nord-Atlantice și a infrastructurii NATO de frontierele ruse, de transferul unor arme americane de capacități mari, de avioane militare NATO, de sistemele antirachetă, segmente antirachetă din Europa și Asia instalate în apropierea frontierelor Rusiei sau ale aliaților noștri. Iar sancțiunile antiruse sunt manifestări care nu sunt amicale, ci chiar ostile”, a declarat Serghei Lavrov, conform agenției ruse Sputnik.

Ministrul Lavrov a adus în discuție și Decizia Moscovei de a suspenda un acord cu SUA în domeniul nuclear,  subliniind că Rusia nu va reîncepe să utilizeze în scop militar plutoniul intrat sub incidența acestui tratat.

Intervenția ministrului Lavrov vine în contextul în care administrația de la Moscova a criticat de nenumărate ori inițiativa SUA de a instala elemente antirachetă, în cadrul NATO, în România și Polonia.

Oficialii de la Washington și cei din NATO susțin că instalațiile antirachetă din Europa nu sunt îndreptate contra Rusiei, ci au ca scop doar contracararea amenințărilor balistice din Iran.

În afara acestui schimb de replici la nivel diplomatic, Rusia a trecut la acțiune și a transferat sisteme de rachete Iskander-M – care pot transporta focoase nucleare – în enclava Kaliningrad, situată la frontiera cu Lituania și Polonia. De asemenea, Ministerul rus de Externe și-a manifestat nemulțumirile în legătură cu acuzațiile americanilor privind presupuse crime de război din Siria.

romaniabreakingnews.ro

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: