ROMÂNIA BREAKING NEWS

Termenul stabilit pentru darea în exploatare a conductei de gaz Ungheni-Chișinău nu va fi respectat.

Termenul stabilit pentru darea în exploatare a conductei de gaz Ungheni-Chișinău nu va fi respectat.

Noul ministru al Economiei și Infrastructurii Republicii Moldova, Vădim Brânzan, a declarat recent în platoul TVR Moldova, că la sfârșitul lui 2019 conducta Ungheni-Chișinău va fi gata în proporție de 90%. Conducta face conexiunea cu gazoductul Iași-Ungheni. Potrivit ministrului, primul gaz va fi livrat în luna februarie anul viitor, informează romaniabreakingnews.ro

„Finanțarea a fost deblocată, proiectul este în desfășurare, sunt anumite piedici de origine birocratică care pot fi rezolvate destul de rapid. Au apărut mai multe probleme legate de terenurile pe unde trece conductă și piedici legate de calculul TVA, dar care pot fi rezolvate”, a declarat Vădim Brânzan.

Ministrul spune că proiectul se mișcă. Problema constă însă în faptul că trebuie să fie găsite soluții pentru a alimenta țara cu gaz în iarnă care urmează. Vădim Brânzan spune că contractul încheiat cu Federația Rusă pentru livrarea gazelor expiră în luna decembrie.

„Nu cred că avem motive de îngrijorare, noi lucrăm asupra acestei probleme, căutăm soluții și soluțiile vor fi găsite și vor fi aplicate în practică”, spune Vădim Brînzan. Potrivit lui, negocierile cu Rusia la acest subiect deja au început.

Noul ministru al Economiei a făcut referiri și despre proiectele de infrastructura ale Republicii Moldova, menționând că  partenerii occidentali sunt deschiși să ofere sprijin pentru dezvoltarea acestui domeniu.

Redacția RBN Press amintește că termenul stabilit anterior de dare în exploatare a conductei de gaz Ungheni-Chișinău era sfârșitul acestui an.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: