România. NATO activează Cartierul General al Diviziei Multinaționale din Sud-Estul Europei cu sediul la București

Reprezentanții  Ministerul Apărării și NATO au inaugurat  la Bucuresști Cartierul General al Diviziei Multinaționale din Sud-Estul Europei sediul Diviziei în data de 1 decembrie 2015, marcând integrarea sa oficială în structura de comandă a NATO. Noul, sediu va fi în măsură să comande forțele NATO dislocate în regiunea de sud-est a Europei, pentru apărarea Alianței. Acesta va fi, de asemenea, un centru de cooperare regională între aliați. Sediul central este desemnat să aibe un personal 280 de oameni.

„Sediul Cartierului General al Diviziei Multinaționale din Sud-Estul Europei este o contribuție importantă la apărarea colectivă a NATO. Inaugurarea de astăzi demonstrează că punerea în aplicare a Planului de acțiune al Alianței este pe drumul cel bun si la timp”, a declarat generalul-maior Josef Blotz, Director de Operațiuni al diviziunii de planificare NATO de la sediul central al NATO. Planul de acțiune a fost aprobat la Summit-ul NATO de la Țara Galillor din 2014,  care oferă un pachet cuprinzător de măsuri pentru a răspunde la mediul de securitate schimbat la frontierele NATO și dincolo de ele.

„Acest nou sediu, condus de membrii forțelor armate române, va asigura aliaților NATO pregătirea  și o capacitate sporită, nu numai pentru regiunea de Sud-Est, dar  și pentru toate teritoriile NATO”, a declarat Comandamentul Forțelor Întrunite de la Napoli, comandant adjunct al Canadian Air Force General locotenent Alain… – Comandamentul Forțelor Întrunite de la Napoli va servi la controlul operațional al diviziei Multinaționale din sediul sud-est, care va contribui la asigurarea capacității NATO de afi gata pentru a face față potențialelor amenințări la adresa Alianței acum și în viitor.

Publicat de romaniabreakingnews.ro