ROMÂNIA BREAKING NEWS

Președintele Ucrainei: „acțiunile Rusiei sunt o încălcare a suveranității și integrității teritoriale a statului nostru”

Președintele Ucrainei: „acțiunile Rusiei sunt o încălcare a suveranității și integrității teritoriale a statului nostru”

Prin deciziile sale de a recunoaște „independența” districtelor ocupate din regiunile Donețk și Lugansk, Rusia încalcă suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și își legalizează trupele din Donbas, care se află acolo din 2014, a declarat președintele Volodimir Zelenskyy  într-o adresare în cadrul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, potrivit comunicatului publicat pe website-ul Presedintiei Ucrainei (foto) și citat de romaniabreakingnews.ro

„Ucraina califică fără echivoc acțiunile recente ale Federației Ruse drept o încălcare a suveranității și integrității teritoriale a statului nostru. Toată responsabilitatea pentru consecințele acestor decizii revine conducerii politice a Rusiei”, a subliniat președintele.

În plus, a spus el, recunoașterea „independenței” districtelor ocupate din regiunile Donețk și Lugansk ar putea însemna retragerea unilaterală a Rusiei din acordurile de la Minsk și ignorarea deciziilor din cadrul celor patru din Normandia.

„Suminează eforturile pașnice și distruge formatele de negociere existente. Cu posibilele decizii de astăzi și de mâine, Rusia își legalizează trupele, care se află de fapt în zonele ocupate din Donbas din 2014. O țară care a susținut războiul timp de opt ani nu poate susține pacea. , așa cum susține”, a spus președintele Ucrainei.

Volodymyr Zelenskyy a spus că a discutat despre situație cu președintele francez Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz, președintele SUA Joseph Biden, premierul britanic Boris Johnson și președintele Consiliului European Charles Michel. De asemenea, este planificată o conversație telefonică cu președintele turc Recep Tayyip Erdoğan. El a remarcat că astăzi Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a trimis statelor membre ale Consiliului de Securitate al ONU o solicitare pe baza Memorandumului de la Budapesta cu solicitarea de a organiza consultări imediate.

De asemenea, au fost inițiate o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU și o reuniune specială a OSCE. „Insistăm pe întreaga activitate a OSCE SMM pentru a preveni provocările și escaladarea ulterioară”, a spus președintele. În plus, potrivit lui Volodymyr Zelenskyy, a fost inițiată o convocare de urgență a summit-ului Normandiei patru. „Așteptăm pași clari și eficienți de sprijin din partea partenerilor noștri. Este foarte important să vedem acum cine este adevăratul nostru prieten și partener și cine va continua să intimideze Federația Rusă cu cuvinte”, a subliniat șeful statului.

Președintele a dat asigurări că Ucraina este angajată într-o înțelegere politico-diplomatică și nu cedează provocărilor. „Putem distinge clar între provocări și ofensiva trupelor agresorului. Adevărul este de partea noastră. Și nu vă vom ascunde niciodată adevărul. De îndată ce vedem o schimbare a situației, de îndată ce vedem o creșterea riscurilor – veți ști toate acestea. În prezent, nu există niciun motiv pentru o acțiune haotică.

Vom face totul pentru a rămâne așa”, a spus Volodymyr Zelenskyy. Șeful statului a mulțumit tuturor cetățenilor Ucrainei, care demonstrează încă o dată că ucrainenii sunt o națiune inteligentă și înțeleaptă, care ține capul rece, reacționează calm și prudent în ciuda tuturor lucrurilor. „De multă vreme, suntem pregătiți pentru toate. Dar nu există niciun motiv pentru noaptea voastră nedormită”, a spus președintele.

Opiniile exprimate în aceast articol aparţin autorului şi nu reflectă neapărat poziţia portalului de presă romaniabreakingnews.ro, cu excepția celor publicate direct pe contul de autor al Redacţiei ROMÂNIA BREAKING NEWS. Responsabilitatea juridică a informațiilor publicate revine în întregime autorului. Persoanele juridice și fizice menționate în articol care consideră că prin cele publicate le-au fost lezate drepturile și imaginea publică în mod nejustificat, au posibilitatea de a se apăra prin solicitarea dreptului la replică la adresa de email: replica [at] romaniabreakingnews.ro Preluarea articolelor de pe romaniabreakingnews.ro se poate realizeaza în limita maximă a 500 de semne. În mod obligatoriu, trebuie citată sursa și autorul informației cu indicarea și linkul direct către sursă. Preluarea integrală se poate realiza doar în condițiile unui acord încheiat cu Redacția ROMÂNIA BREAKING NEWS - RBN Press.

Părerea dumneavoastră contează! Scrieți mai jos comentariul: